"Зброї потрібно більше і швидше"

9 березня

Глава МЗС Дмитро Кулеба взяв участь в ініційованій Францією відеоконференції міністрів закордонних справ та оборони країн-союзників щодо підтримки України. Він закликав учасників зустрічі ухвалювати рішення, керуючись двома правилами: швидше і більше. «Рішення мають бути невідкладними і спрямованими на те, щоб постачати зброю для України набагато швидше та в більших обсягах», — зазначив міністр.

Дмитро Кулеба закликав міністрів країн-союзників мати відчуття терміновості, коли йдеться про підтримку України, не шукати причини, чому щось неможливе, а робити неможливе можливим та ухвалювати рішення.

«Якщо Україні потрібно більше артилерійських боєприпасів і ракет більшої дальності для відбиття атак і визволення території, ви маєте можливості виробляти та закуповувати більше цього озброєння. Якщо пошкоджену військову техніку швидше ремонтувати на базах в Україні, а не за кордоном, то треба створювати відповідні можливості в Україні. Якщо ефективніше і більше українських військовослужбовців можна тренувати в Україні, а не за кордоном, значить, потрібні саме такі рішення», — підкреслив глава МЗС.

Міністр наголосив на необхідності якнайшвидшого нарощування темпів виробництва зброї в Європі, щоб задовольнити потреби України та європейських партнерів. Він закликав усунути всі перешкоди для розвитку та налагодження співпраці європейських оборонних індустрій та спрямувати всі необхідні ресурси для створення нових виробничих потужностей, повідомляє МЗС.

Участь у міністерській сесії, яка завершувала Паризьку конференцію з підтримки України, разом з Дмитром Кулебою взяв міністр оборони Рустем Умєров.

Як повідомляє Міноборони, обговорено шляхи посилення допомоги Україні в кількох важливих сферах: озброєння та виробництво зброї, кіберзахист, боєприпаси, можливості завдавати глибоких ударів.

«Ми вдячні за те, що партнери розуміють наші безпосередні пріоритети та довгострокові потреби. Усім зрозуміло, що наша спільна безпека залежить від припинення російської агресії», — наголосив Рустем Умєров.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua