"«Зелена кофта» позмагається в конкурсі дебютів"

Лариса КОНАРЕВА
17 серпня 2013

ФЕСТИВАЛЬ. Другу картину українського режисера, сценариста і продюсера Володимира Тихого «Зелена кофта» відібрано для участі в конкурсній програмі серед дебютів і других режисерських робіт престижного кінофестивалю класу «А» в іспанському Сан-Себастьяні, який відбудеться наприкінці вересня. 

Зазвичай в секції початківців фестиваль представляє добірку 20 кращих кінодебютів та других фільмів перспективних кінематографістів з усього світу. Цього року серед конкурсантів і український фільм. Головний приз — премія розміром 65 тисяч євро — вручать режисерові картини-переможниці та прокатнику фільму на території Іспанії. В різні роки в цій категорії відомого кінофестивалю змагалися кінострічки тепер відомих у світі кінорежисерів Франсуа Озона, Лорана Канте. Участь у ньому стала злітною смугою для кар’єри Френсіса Форда Копполи та Педро Альмодовара.

«Зелена кофта» — трилер, що розповідає про міську дівчину-підлітка, котра прагне добитися справедливості й покарати маніяка, що викрав її молодшого брата. Фільм знято за підтримки Держкіно. В стрічці знімалися непрофесійні актори Олександра Петько (виконавиця головної ролі — 13-річної Олі) і Борис Гавриленко. Українські режисери Юрій Одинокий, Тарас Ткаченко та Леся Калинська виступили у фільмі як актори. Володимир Тихий — сценарист і режисер кінострічки — автор кількох короткометражних фільмів. У 2000 році він зняв перший повнометражний фільм «Мийники автомобілів», прем’єра якого відбулася на кінофестивалі у Карлових Варах.

Національна прем’єра фільму «Зелена кофта» відбудеться у першій половині 2014 року.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua