"Жіноче обличчя футбольної Феміди"

24 травня 2014

Фото з сайту dynamo.kiev.uaУкраїнська бригада арбітрів обслуговувала вирішальну зустріч Ліги чемпіонів серед жіночих команд, яка проходила минулого четверга в Лісабоні. Головним арбітром матчу між шведським «Тіресо» та німецьким «Вольфсбургом» була харків’янка Катерина Монзуль. Їй допомагали асистенти Наталія Рачинська з Києва та Марина Стрілецька з Луганська. Четвертий арбітр — Катерина Зора (Київ).

32-річна Катерина Монзуль — перша вітчизняна жінка-арбітр, яка потрапила до елітної категорії суддів ФІФА. Вона представляла українську школу суддівства на поєдинках групового турніру чемпіонської ліги, відбірних іграх до Євро-2013 серед жіночих команд. У фінальному турнірі континентальної першості у Швеції рік тому харків’янка працювала на матчах Данія — Швеція, Англія — Іспанія, а також обслуговувала півфінальний поєдинок між командами Норвегії та Данії. Загалом на особистому рахунку Катерини близько шістдесяти проведених матчів під егідою ФІФА.

— Коли я лише починала кар’єру футбольного арбітра, всі мої друзі та родичі дивувалися: чому зробила саме цей вибір, — розповіла Катерина журналістам. — Пояснювала: хочу судити фінальний матч Ліги чемпіонів. Моя мрія здійснилася.

Вирішальний поєдинок кращих команд Старого Світу виправдав сподівання: гравці німецького «Вольфсбурга» здобули вольову перемогу з рахунком 4:3 і вдруге поспіль завоювали почесний трофей.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua