"Жінок у владі побільшає"

25 липня 2014

Про важливу роль жінок, особливо жінок-політиків у реалізації мирного плану, виконанні миро творчої місії та підтримці ініціатив щодо врегулювання ситуації у країні здебільшого говорив під час зустрічі з жінками — народними депутатами членами міжфракційного об’єднання «Рівні можливості» Президент Петро Порошенко.

 «Саме жінки найбільше зацікавлені у встановленні миру і налаштовані на його реалізацію», — сказав він, а потім розповів про свою зустріч із матерями та дружинами військових, які задіяні в АТО на сході України.

Глава держави дав зрозуміти, що захоплюється їхньою мужністю, патріотизмом і тим, як вони тримаються в час, коли їхні чоловіки виконують непрості бойові завдання.

«Серце рветься від кожної звістки про загибель солдатів. Сприймаю це як особисту трагедію. Як Верховний Головнокомандувач докладатиму всіх зусиль, щоб захистити солдатів», — цитує слова Президента його прес-служба.

Продовжуючи тему, він відзначив подвиг українського пілота Надії Савченко, яка дає достойний приклад багатьом чоловікам, гідно тримається, перебуваючи у полоні. «Це стало символом України для всіх нас та для всього світу», — наголосив глава держави, додавши, що робить усе можливе для її звільнення.

Окрім цього, в ході зустрічі йшлося про необхідність створити «гарячу лінію» для солдатських матерів, дружин. Відповідне доручення отримає Міністерство оборони.

А ще Петро Порошенко виступає за збільшення кількості жінок у владі. «Євроінтеграція диктує необхідність більшої присутності жінок у всіх гілках влади», — резюмував він, назвавши негативним фактом те, що нині в уряді є лише одна жінка-міністр, а в парламенті — тільки 10% жінок загальної кількості парламентаріїв.

Президент підтримує позицію жінок — народних депутатів, які виступають за введення гендерного квотування у виборчому законодавстві. Вважає за потрібне проаналізувати, законодавчо врегулювати і забезпечити підвищення ролі жінки не лише в суспільстві, а й в управлінні державою.

Того дня міністр закордонних справ Павло Клімкін отримав завдання збільшити кількість жінок-дипломатів, які очолять українські дипломатичні установи та представлятимуть Україну в країнах ЄС. На переконання Президента, потенціал, освітній і професійний рівень українських жінок надзвичайно високий. Тож це варто враховувати владі у реалізації кадрової політики.

Глава держави також підкреслив, що він виступає за активний діалог із парламентом. Важливими кроками вважає проведення щотижня зустрічей з депутатами у різних форматах. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua