Місцевого жителя Луганської області засудили до 6 років за ґратами через перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України. Чоловіка звинувачують у блокуванні колони військової техніки та дороги.

Як повідомила прес-служба прокуратури Луганщини, під час судового розгляду встановили, що у квітні 2014 року обвинувачений організував та залучив місцеве населення до блокування руху колони військової техніки, що рухалась через село Райгородку Новоайдарського району до місця несення служби військового підрозділу ЗСУ.

Окрім того, з квітня по травень 2014 року чоловік за попередньою змовою з іншими особами неодноразово перешкоджав особовому складу військової частини: блокував дорогу дерев’яною колодою та мішками, публічно висловлював вороже ставлення до військовослужбовців та закликав їх покинути позиції.

За результатами спеціального судового провадження (in absentia) вироком Новоайдарського районного суду особу визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 114-1 КК України, та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 6 років.

Іванка МІЩЕНКО,
для «Урядового кур’єра»