"Жителям м. Чернівців з нагоди 70-ї річниці визволення від фашистських загарбників"

29 березня 2014

Шановні чернівчани!

У ці дні виповнюється 70 років з дня визволення м. Чернівців, усього чарівного Буковинського краю від німецько-фашистських загарбників. Відомо, що цю найменшу за площею область держави довелося звільняти військам трьох українських фронтів, чотирьох армій, 49 з’єднань та окремих військових частин в ході трьох наступальних операцій. Останній етап визволення м. Чернівців розпочався на світанку 29 березня 1944 р., а вже наступного дня доблесним військам, які звільнили м. Чернівці, салютували 20 артилерійськими залпами з 224 гармат. Двадцять з’єднань і окремих частин 1-ї танкової і 40-ї армій нагороджено орденами. Шістнадцять військових частин отримали почесні найменування Чернівецьких і три — Дністровських, 15 воїнам 1-ї танкової і 9 — 40-ї армій присвоєно звання Героїв Радянського Союзу. Тисячі воїнів одержали ордени і медалі.

Шановні ветерани, дорогі земляки-чернівчани! У цей непростий для України час важко знайти слова, якими можна було б повною мірою виразити всю вдячність за Ваш безсмертний подвиг переможців у найжорстокішій війні, яку будь-коли знало людство. Ми у вічному боргу перед Вами за Вашу обірвану війною юність, зразки мужності, сили духу, самопожертви, виявлені в боях за рідну землю.

З нагоди святкування 70-річчя визволення м. Чернівців від фашистських загарбників усім ветеранам війни бажаю міцного здоров’я і життєвої сили, а жителям і гостям міста — успіхів у повсякденній діяльності на благо Чернівецького краю в ім’я процвітання і єдності України. Дай Бог нам всім миру і злагоди.

З повагою 

Прем’єр-міністр України А. ЯЦЕНЮК 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua