"Живі дерева нагадають про загиблих"

Олена ІВАШКО
12 березня 2014

Миколаївське обласне управління лісового та мисливського господарства оголосило акцію «Саджаємо ліс в пам’ять загиблих на Майдані». З такою пропозицією на засіданні громадської ради управління виступила активістка екологічного руху на Миколаївщині Віра Любарцева. Вона завважила: попри  політичні бурі й баталії, що тривають в Україні, миколаївські лісівники продовжують свою справу — насаджують ліси в посушливих умовах українського півдня, захищаючи нас від глобального потепління клімату, посухи, опустелювання земель, створюють оптимальні умови для високих стабільних врожаїв усіх сільськогосподарських культур.

Таку емблему обрали ініціатори акції для позначення лісових масивів на честь загиблих. Фото надане автором

Віра Сергіївна запропонувала цьогорічну весну присвятити пам’яті загиблих на Майдані — Небесній Сотні. І висадити живі дерева, щоб не забувати тих, хто вже на небесах. Усі члени громадської ради підтримали цю пропозицію і подали до управління відповідне звернення. Начальник управління лісового та мисливського господарства Петро Паламарюк не тільки підтримав ініціативу, а й розпорядився з приводу організації робіт. Так, лісівники підготують ділянки, садивний матеріал, інструменти, плакати й інформаційні таблички.

Також члени громадської ради при управлінні звернулися до представників влади, громадських організацій, міських та сільських громад, учасників шкільних лісництв та шкільних еколого-лісівничих ланок з пропозицією взяти участь в акції. «Нехай висаджені дерева, — зазначено у зверненні, — назавжди стануть живим пам’ятником, який безмовно нагадуватиме про табу на підняття руки на іншу людину незалежно від національних поглядів». В управлінні повідомили, що кращих учасників акції буде нагороджено грамотами і цінними подарунками.

Лісівники Миколаївщини сподіваються, що більше ніколи не буде потреби проводити акції в пам’ять про загиблих, а дерева, посаджені кожної наступної весни, ростимуть в пам’ять про живих. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua