ЖИТЛО. Народні депутати минулих скликань не повернули у власність держави жодного свого помешкання, яке було їм надане у Києві на час виконання ними депутатських повноважень. Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит УКРІНФОРМу за підписом керуючого справами Апарату Верховної Ради Григорія Сітайла. 

«Повернення житла у власність держави народними депутатами України минулих скликань після завершення їх депутатських повноважень не було», – повідомив у листі Г.Сітайло.

У відповіді зазначається: «Народні депутати України п’ятого скликання, які проживали за межами м. Києва і перебували на черзі для поліпшення житлових умов, за рішенням Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради України отримали 26 квартир для постійного проживання. Народні депутати України шостого скликання отримали 15 службових квартир».

Стосовно інформації щодо забезпечення житлом народних депутатів України першого-четвертого скликань, то конкретної відповіді агентство не отримало, оскільки, як зазначається в офіційному листі, «питання її підготовки та надання потребує значно більше часу».