"Журналісти обмінюватимуться публікаціями"

Олександр ВЕРТІЛЬ
15 листопада 2014

У Сумському прес-клубі презентовано проект «Україну об’єднуватимуть журналісти», який передбачає широкий обмін журналістськими делегаціями та відповідними публікаціями між Сумською, Тернопільською та Херсонською областями.  Він реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії посольства США в Україні.

Як повідомила керівник Сумського прес-клубу Алла Федорина, ідея такого починання виникла у тернопільських колег, які запропонували слобожанським працівникам ЗМІ приєднатися до її втілення. Затим долучилися  херсонські журналісти. Відтак утворився своєрідний географічний трикутник, який дозволить провести масштабну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед читачів північно-східного, західного та південного регіонів.

Утім, це не означає, що до проекту будуть причетні лише три області. Всі бажаючі матимуть змогу ознайомитися з публікаціями, що розміщуватимуться в соціальних мережах, на власних інтернет-ресурсах прес-клубів  тощо.

Журналістська ініціатива спрямована на вирішення одного з найважливіших суспільних питань, а саме — єдності держави. Донедавна ті чи ті ментальні відмінності та  соціальні стереотипи жителів різних регіонів, що закладені самою історією, ігнорувалися або ж легковажно затушовувалися. А за нагоди — активно використовувалися ворогами української незалежної держави. На жаль, сьогодні країна пожинає трагічні результати такої недалекоглядної політики.

Аби перекинути умовні містки дружби і братерства між півднем і північчю, сходом і заходом, працівники ЗМІ готуватимуть обмінні матеріали для читачів областей, проводитимуть «круглі столи», зустрічі з читачами.

Проект одночасно стартував у всіх трьох обласних центрах України.    

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua