"Зима раптово не заскочить"

7 вересня 2013

Вадим БУЧА
для «Урядового кур’єра»

На вчорашньому засіданні Верховної Ради депутати, зокрема, заслухали інформацію представників Кабміну про підготовку житлово-комунального господарства до опалювального сезону та забезпеченість паливно-енергетичними ресурсами.

Міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький поінформував, що станом на 1 вересня до підземних сховищ закачано 12,2 мільярда кубометрів природного газу, з яких близько 5,8 мільярда кубів — власного видобутку. Таким чином, за словами міністра, Україна повністю забезпечена газом для нормального проходження опалювального сезону.  У свою чергу, в.о. міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Григорій Семчук (глава відомства у відпустці) повідомив, що на 5 вересня готовність галузі ЖКГ до осінньо-зимового періоду становить 95%, тоді як плановий показник готовності визначений на рівні 85%.  До експлуатації в зимовий період підготовлено 191 тисяча житлових будинків (93%), паспорти готовності видано 185 тисячам будинків (97% від фактично підготовлених та 90% до плану), підготовлено 23,7 тисячі котелень (97%), відремонтовано 1,5 тисячі кілометрів водопровідних мереж (95% від плану) та 603 кілометри каналізаційних мереж (97%). «У технічному плані проблемних питань немає.  До 1 жовтня підготовку галузі буде закінчено», — заявив Григорій Семчук.

Депутати також заслухали міністра економічного розвитку і торгівлі Ігоря Прасолова, який поінформував про деякі економічні прогнози на наступний рік. Так, за його словами, прогнозний обсяг фінансування Державної програми активізації економіки на 2014 рік становить 207,159 мільярда гривень. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua