"Зірки спорту підтримують армію"

Валерій РЕКУНОВ
14 серпня 2014

Як це часто буває, все почалося з повідомлення у Фейсбуці. Співак Олександр Положинський розповів на своїй сторінці, що зірка художньої гімнастики  Наталія Годунко виставила на продаж власну золоту медаль чемпіонки світу. Виручені кошти мали піти на допомогу українській армії.

 Щоб оцінити цей крок, варто пояснити: ця нагорода для дворазової чемпіонки світу з художньої гімнастики особлива. Адже для 16-річної киянки вона була першою на змаганнях найвищого міжнародного рівня. На чемпіонаті світу-2001 в Іспанії разом із подругами Наталія виборола «золото» в командному заліку.

На благодійному аукціоні медаль виставили всього-на-всього за 3 тисячі гривень. Але торги за цей незвичний лот були напрочуд жваві: фінальна ставка становила 100 тисяч 100 гривень.

— Багато нашитих відомих спортсменів підтримують тих, хто змушений зі зброєю в руках захищати Вітчизну, — розповіла Наталія Годунко журналістам. — Я вирішила виставити на аукціон свої булави, стрічку і найціннішу для мене нагороду — золоту медаль чемпіонки світу. Хотілося б, щоб цей приклад наслідували інші наші зірки.

Цей щирий заклик 29-річної вихованки заслужених тренерів країни Альбіни та Ірини Дерюгіних  знайшов послідовників.  Дворазова чемпіонка світу з професійного боксу, триразова чемпіонка Європи Аліна Шатернікова виставила на   благодійний аукціон унікальний лот — пояс чемпіонки світу за версією GBU (Global Boxing Union), який здобула у 2005 році у поєдинку проти американки Стефані Добс.

Усі зароблені кошти спрямують на допомогу в лікуванні українських військових, поранених у зоні Антитерористичної операції, які перебувають у київському шпиталі. Український тенісист Сергій Стаховський придбав за кордоном вісім бронежилетів і особисто доправив їх у зону АТО. Також Сергій виставив на аукціон ракетку з автографом і набір аксесуарів. Виручені кошти від продажу цього лота перерахують у фонд допомоги українській армії.

 Крім того, один із провідних гравців національної збірної країни пообіцяв, що група дітей, які евакуйовані із зони воєнних дій, зможуть наживо подивитися матч розіграшу Кубка Девіса між збірними України й Бельгії, який 12—14 вересня відбудеться в київському Палаці спорту. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua