КОНКУРСИ. У Руднянському лісництві відбувся конкурс валяльників лісу. Сім найвправніших у своїй професії чоловіків змагалися у п’яти конкурсних завданнях: заміні пилкового ланцюга бензопили, комбінованому і точному розпилюванні колод, обрізуванні сучків та звалюванні дерев. 

Влаштовуючи ці змагання, організатори прагнули підвищити престиж професії валяльника, зменшити виробничий травматизм на лісозаготівлях. Адже за будь-яких погодних умов у лісах України щоденно виконують свою складну й доволі небезпечну роботу тисячі валяльників. Від їхньої майстерності та професіоналізму залежить товарна якість заготовленої деревини, а головне — безпека праці, за якою стоять людські долі. 

Уже на першому етапі боротьби лідерство захопив досвідчений  Олександр Найда з Гадяцького лісгоспу. Потрібно бути справжнім професіоналом, щоб швидко зрізати 32 штучні гілки, розміщені у певній послідовності і під різними кутами, при цьому не зачепивши деревини. А проте, найцікавіше було спостерігати за виконанням головного конкурсного завдання — звалювання дерев. Потрібно спиляти сосну і спрямувати її падіння так, щоб вона опинилася між двох стовпців.

Як і очікувалося, найкращим валяльником лісу став Олександр Найда. Почесне друге місце дісталося Юрію Агафонову з Миргорода. Третє місце виборов призер минулорічних змагань Віктор Тимошенко, спеціаліст з Пирятинського лісгоспу.

Окрім кубків та грамот, переможці конкурсу отримали й цінні подарунки від Товариства лісівників України.