МЕДИЦИНА

Основні напрямки реформування галузі було обговорено у ході зустрічі Президента Віктора Януковича з міністром охорони здоров'я Іллею Ємцем.

"У медичній сфері нашої держави повинні відбутися реформи. Мені дуже приємно говорити про те, що охорона здоров'я і медицина сьогодні перебувають під увагою глави держави", - зазначив після зустрічі профільний міністр.

У відомстві вважають за потрібне долучати до проведення реформування галузі самих медиків. "Медична реформа може бути еволюційною лише тоді, коли професіонали-медики самі не просто братимуть участь, а й підтримуватимуть вкрай потрібні Україні реформи", - підкреслив Ілля Ємець. Йдеться й про залучення професійних об'єднань медиків.

Окрему увагу було приділено питанням кадрової політики.

Обговорено й тему державно-приватного партнерства як одного із шляхів розвитку системи охорони здоров'я. "Якщо зараз в медицині негайно і терміново розроблятимуться і законотворчі, і нормативно-правові документи, що дадуть змогу йти цим шляхом, - це буде тільки на користь здоров'ю нації", - переконаний міністр.