"Знайдено уламки зниклого літака AirAsia та тіла загиблих"

30 грудня 2014

Пошукові команди знайшли уламки зниклого над Яванським морем літака авіакомпанії AirAsia. Про це у вівторок, 30 грудня, повідомили представники індонезійської влади, передає ТСН.

Вже знайдені не тільки уламки лайнера (рейс QZ8501), який зник з радарів 28 грудня, але і тіла кількох десятків загиблих.

Глава індонезійської пошуково-рятувальної служби Бамбанг Сулістіо заявив, що з літакі «Геркулес» ВПС країни помітна тінь під водою, за формою нагадує обриси літака.

Тіла людей і предмети були помічені з літака в ході пошукових робіт в Яванському морі біля індонезійської частини острова Борнео. Представник ВМФ Індонезії заявив, що на борт військового судна вже підняті тіла більше 40 людей у районі пошуку зниклого літака. Виживші у результаті авіакатастрофи поки не знайдені.

«По радіозв'язку нам повідомили, що військовий корабель «Бунге Томо» підняв тіла сорока осіб, і їх кількість продовжує зростати. У моряків зараз багато роботи», – сказав Манахан Симорангкир.

Президент Індонезії Джок Відодо вилетів на Калімантан, щоб особисто проконтролювати хід пошуково-рятувальної операції.

Власник авіакомпанії AirAsia Тоні Фернандес висловив співчуття близьким пасажирів і членів екіпажу зниклого літака. «Моє серце наповнене сумом. Від імені AirAsia я співчуваю всім. Слова не можуть описати, як мені сумно», – написав він.

Літак зник з радарів наземних служб 28 грудня, через 42 хвилини після вильоту з аеропорту міста Сурабая. На борту лайнера, що прямував рейсом QZ8501 у Сінгапур, перебували 162 людини.

Серед пасажирів і членів команди авіалайнера – 157 громадян Індонезії, 3 громадянина Південної Кореї, один громадянин Малайзії та один громадянин Сінгапуру.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua