"Знаменитій кінострічці «Звуки музики» виповнилося 50 років"

26 березня 2015

Вчора минуло 50 років з дня виходу на екрани кінофільму «Звуки музики», знятого за мотивами однойменного мюзиклу Роджерса та Гаммерстайна.

Дія відбувається в Австрії, незадовго до початку Другої світової війни. Головну роль у стрічці – молодої жінки на ім’я Марі, яка має намір стати черницею, а наразі працює гувернанткою семи дітей у домі вдівця-морського офіцера Ґеорґа фон Траппа – виконала Джулі Ендрюс.

«Якби тоді хтось сказав мені, що мине 50 років і ми повернемось до цього фільму, я б нізащо не повірила», – каже Джулі Ендрюс.

«Звуки музики» – не єдиний мюзикл, що знайшов друге втілення у кінематографі. Деякі з них, як от «Кабаре» чи «Вестсайдська історія», – улюблені й шановані глядачами. Проте, «Звуки музики», поза будь-яким сумнівом, – найулюбленіша кінострічка.

«Секрет довговічності мюзиклу у тому, що його дуже гарно поставлено, там звучить чудова музика, перед очима у глядачів – прегарні гірські пейзажі, він наповнений дитячим сміхом, світлом, добром і любовю. На мою думку, мюзикли загалом, і ось цей зокрема – це чарівне поєднання музики та розповіді» – вважає Джулі Ендрюс.

Фільм виграв свого часу пять Оскарів. Він посідає третє місце за касовими зборами у США, після «Розвіяних вітром» та «Зоряних воєн».

На відзначення півстолітнього ювілею стрічки у Зальцбурзі – місті, де проходили зйомки, організовано низку святкових заходів. У Голлівуді стрічку покажуть у квітні на фестивалі класичних фільмів.

Euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua