"Знову говорить і показує Донеччина"

Павло КУЩ
8 квiтня 2015

У Донецькій області після тривалого й вимушеного мовчання нарешті відновили державне мовлення. Нагадаємо: Донецьку ОДТРК та телевежі ще у квітні минулого року захопили бойовики самопроголошеної ДНР. Значення події важко переоцінити, оскільки зроблено значний крок для захисту населення краю, яке тривалий час потерпає від засилля агресивної та цинічної російської пропаганди навіть на контрольованій українською владою території. Під час презентації у Краматорську відновленої обласної телерадіокомпанії голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко не втримався від військової термінології, зазначивши, що «нині інформаційна атака є такою ж небезпечною, як і танкова».

За словами голови Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення Олега Наливайка, який взяв участь у презентації, відновлення роботи Донецької ОДТРК стартувало з початку текстового мовлення у цифровому форматі Т-2. Причому відновити матеріально-технічну базу компанії донеччанам допомагали колеги з інших областей: телекомпанія ZIK, Вінницька, Запорізька, Полтавська обласні державні ТРК, ТРК «Всесвітня служба УТР», які безкоштовно передали до Краматорська частину свого обладнання та технічних засобів.

Обласні й регіональні державні телерадіокомпанії також беруть активну участь у формуванні контенту Донецької та Луганської ОДТРК і спільно з ними випускають інформаційну програму «Час країни» та низку інших телепродуктів. Зважаючи на ситуацію, пріоритети надаються інформаційному мовленню: 9 випусків на добу передбачено для передачі «Хроніки Донбасу». Про справжню ситуацію у регіоні та державі також розповідають програми «Донбас, реалії», «Ми разом», «Крим, реалії», «Ваша свобода», «Настоящее время».

Як зазначалося на презентації, нині зроблено перший крок до відновлення повноцінного мовлення Донецької та Луганської ОДТРК. Наступні завдання — вдосконалити мовлення, покращити телевізійний контент і повністю відновити радіомовлення для населення Донбасу. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua