"Золотий скарб із затонулого іспанського галеону знайшли біля узбережжя Флориди"

9 вересня 2013

Золоті прикраси та монети вартістю близько 300 тисяч доларів виявлено біля узбережжя американського штату Флорида. Це сталося неподалік від того місця, де в 1715 році потрапили в шторм і затонули 11 навантажених золотом іспанських галеонів, які поверталися з Куби, повідомляє ИТАР -ТАСС.

Скарби знайшли мешканці флоридского міста Сенфорд Рік та Ліза Шмітт. «Рік, Ліза і двоє їхніх дітей вже не один рік присвячують весь свій вільний час пошукам затонулого скарбу. Це вже не перша знахідка Шмітт: у 2002 році вони підняли з дна в тому ж районі срібну таріль вартістю близько 25 тисяч доларів».

Частина прикрас і монет надійде до музейних колекцій та буде виставлена на загальний огляд, адже штату Флорида належать права на 20% всіх знайдених біля узбережжя скарбів.

До теперішнього часу вдалося виявити цінності на 175 мільйонів доларів. За деякими даними, на борту затонулих галеонів знаходилися скарби на суму майже 400 мільйонів доларів в номіналі сучасних грошей.

Попередня велика знахідка була зроблена в липні цього року. Тоді шукачі скарбів підняли з дна 48 золотих монет вартістю близько чверті мільйона доларів. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua