ІНФРАСТРУКТУРА

Але замість неї у столиці невдовзі з'явиться кілька сучасних льодових комплексів

У Києві запрацювала нова тренувальна арена зі штучним льодом, яка замінить ковзанку "Крижинка", розташовану поблизу НСК "Олімпійський". Офіційне відкриття спортивного майданчика відбулося в Дніпровському районі столиці за участю віце-прем'єр-міністра - міністра інфраструктури Бориса Колеснікова.

За словами урядовця, нова арена є п'ятим подібним проектом в Україні, до цього такі ж ковзанки було збудовано у Донецьку, Харкові, Калуші та Херсоні. "На складах спортивного відомства країни містяться ще 8 комплектів обладнання, і якщо ми знайдемо у другому півріччі необхідні кошти, то ще 3 - 4 ковзанки в Україні буде запущено", - оптимістично повідомив віце-прем'єр.

Нова льодова арена, що розрахована на 390 глядачів, має гардероб, роздягальні для спортсменів, тренерів, суддів, кабінет лікаря, каси, службові та технічні приміщення. Площа льодового поля спортивної споруди становить 1800 квадратних метрів, повідомляє Укрінформ. Це дасть змогу дитячо-юнацьким спортивним школам проводити тренування і змагання з фігурного катання та хокею.

Борис Колесніков зазначив, що вартість будівельних робіт подібної арени є задоволенням не з дешевих: "У середньому 1 млн євро коштує обладнання і 28 млн грн коштують будівельні роботи". Він наголосив, що проекти подібних льодових арен мають бути вдосконалено, зокрема збільшено зону очікування, вхідну зону, щоб для батьків були зручні кафе з доступом до льодової арени.

Згадану вже ковзанку "Крижинка" буде знесено в ході підготовки НСК "Олімпійський" до футбольного Євро-2012. Тому спортсмени, які зараз тренуються там, зможуть перейти до нового сучасного приміщення. На її місці з'явиться зона гостинності, яка є вимогою до України з боку УЄФА у процесі підготовки до європейської футбольної першості. У Києві, за словами урядовця, планується звести ще дві нові ковзанки, але в інших районах.

Після ознайомлення з комплексом і урочистостей Борис Колесніков провів імпровізований брифінг, де повідомив, що Кабмін має намір провести торги з розміщення на території Дарницького вокзалу Києва торгових комплексів.

При цьому він зазначив, що раніше існували плани зробити Дарницький вокзал основним у Києві, проте це було б незручно для пасажирів, бо Дарницький вокзал, по суті, є районним вокзалом.

Він також поінформував, що новим керівником Укрзалізниці призначено Володимира Козака.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи було звільнено генерального директора цього відомства Михайла Костюка, віце-прем'єр сказав: "У п'ятницю він написав заяву, і його звільнили. А його наступника вже представлено колективу Укрзалізниці".