"Зробили ставку на міндобрива"

Олександр ДАНИЛЕЦЬ
23 квiтня 2013

ОПЕРАТИВНО. Ще кілька днів тому під час селекторної наради голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовіченко просив рослинників провести комплекс весняно-польових робіт оперативно і в оптимальні агротехнічні строки. А вже на сьогодні  в області здебільшого посіяли ранні зернові.

Після них настане черга й технічних культур, у структурі яких цього року  незначне зменшення площі під соняшник та цукрові буряки, натомість зросте площа під соєю. Обсяги вирощування картоплі та овочів залишаються на рівні минулих років. Окрім того, на 15 тисяч гектарів збільшиться площа під кормові культури.

За приблизними розрахунками, на проведення комплексу весняно-польових робіт сільгосппідприємства області спрямують 3,2 мільярда гривень. Сюди увійдуть як власні кошти, так і кредити. Передбачається, що порівняно з минулим роком частка банківських кредитів істотно зросте.

Нині область повністю забезпечена кондиційним насінням і засобами захисту рослин, а також дизпаливом і бензином, яких заготовлено більше, ніж торік. Особливі надії полтавські аграрії покладають на мінеральні добрива. Вже є 111 тисяч тонн діючої речовини, що майже вдвічі більше, ніж було на цю дату торік. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua