"Звернення ромських активістів щодо ситуації в Україні"

5 березня 2014

До Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини звернулися представники МБО «Ромський жіночий фонд «Чіріклі» та Ромської Ради України з проханням поширити звернення ромських активістів щодо ситуації в Україні. Валерія Лутковська, в свою чергу, звертається до представників ЗМІ сприяти у розповсюдженні громадянської позиції ромської спільноти. Про це повідомляє секретаріат Омбудсмана

Звернення

Міжнародної благодійної організації «Ромський жіночий фонд «Чіріклі» та Ромської Ради України

Ми, представники та представниці ромської спільноти, звертаємося до політиків, збройних сил і до усіх тих, від кого залежить майбутнє нашої країни.

Ми виступаємо за неухильне дотримання принципу цілісності та недоторканності території України і звертаємось до всіх сторін знайти цивілізований шлях і зважений підхід для попередження збройного протистояння шляхом мирного врегулювання конфлікту.
Ми закликаємо всіх згуртуватись навколо ідеї збереження стабільності суспільно-політичної ситуації в країні, безконфліктного співіснування нації та народностей, що проживають в Україні.

Наш дім – Україна!

Шановні роми, які проживають в АР Крим та в інших регіонах України, якщо у вас виникають гострі конфліктні ситуації або ви відчуваєте страх, тривогу, вам потрібна консультація, будь ласка, звертайтеся до наших волонтерів за телефонами 048 703 9454 – Володимир, 0973000233 – Юрій, 03222445029 – Микола, 0442215892 – Земфіра.

Голова Ромської Ради України Іваненко Ю.

Президент МБО «Чіріклі» Кондур Ю.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua