НОВАЦІЯ. Спостерігати за вихованцями  Харківського зоопарку тепер можна в режимі он-лайн. Перші веб-камери  встановили вже  у восьми вольєрах, а до кінця серпня вони працюватимуть у 200 помешканнях для тварин. Тоді в Інтернеті увесь звіринець можна побачити не виходячи з дому. Відео транслюється цілодобово. Фахівці  зоопарку пояснюють, що найбільша користь від такої новації - юннатам, бо досліджувати життя звірів стане для них ще цікавіше. Тепер за  тваринами  можна  спостерігати за їдою, під час прогулянок, відпочинку та спілкування між собою. У зоопарку запевняють, що їхній звіринець перший в Україні, який транслюватиме життя своїх мешканців у режимі он-лайн.

- Наш проект унікальний, - каже  президент телекомунікаційної компанії Роман Сальников. - Адже камери ведуть зйомку без перерв і весь сюжет транслюється он-лайн.

Також, за словами Р. Сальникова, відео кожної камери можна проглянути за 24 години. Тобто якщо люди  заходять уночі, відповідно  вони можуть продивитися  будь-який час за попередній день і побачити те, що їм найбільш цікаво.

Нововведення в Харківському зоопарку не завадить відвідуванням, позаяк живе спілкування з тваринами  не може замінити Інтернет.