"З’явився перший у світі автомобіль, який надрукували на тривимірному принтері"

21 сiчня 2015

Технологія тривимірного друку розвивається неймовірно швидко. Сьогодні стало можливим надрукувати майже все що завгодно, з будь-якої сфери застосування: від будинків до людських органів, чи, наприклад, аеропланів.

Тож немає нічого дивного в тому, що зрештою з’явився автомобіль, надрукований за допомогою тривимірного принтера.

Розташована у США фабрика Local Motors планує виставити на продаж виготовлений за допомогою тривимірного друку автомобіль із назвою Strati. Це – двомісний транспортний засіб вагою 800 кілограмів, здатний розвивати швидкість до 40 кілометрів на годину. За словами виробників, це перший у світі автомобіль, надрукований на тривимірному принтері за кілька годин просто на очах у глядачів під час Motor Show у Детройті.

«Зараз ми за 44 години побудуємо автомобіль шляхом цифрового виробництва. Ми сподіваємось, що наприкінці року нам вдасться скоротити терміни виробництва до доби, а трохи згодом – до 10-12 годин» – каже представник компанії Local Motors Джей Роджерс.

Процес виготовлення автомобіля за допомогою принтера не складний: загалом він складається з 212 полімерних шарів. Наразі Strati слугуватиме для поїздок на короткі дистанції, у межах міста. За словами виробників, він зможе прослужити принаймні п’ять років.

«Якщо ви триматимете його на вулиці, він прослужить вам приблизно 5-6 років. Якщо ж ви помістите його у гараж, як звичайну машину, він зможе прослужити значно довше. До того ж, він цілковито піддається вторинній переробці. Його перевагою є те, що у випадку поломки ви зможете отримати кредит на вартість матеріалів або ж новий автомобіль», – розповідає далі Джей Роджерс.

Машина надійде у продаж 2015 року. Її ціна коливатиметься в межах від 15 до 25 тисяч євро.

 Copyright © 2015 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua