"Альтернативи реформам не існує"

13 вересня 2011

КОНФЕРЕНЦІЯ

На форумі у Польщі Андрій Клюєв звернув особливу увагу
на перетворення в системі дерегуляції вітчизняної економіки

Україна обрала шлях реформ і досить активно рухається у цьому напрямку. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, виступаючи на Конференції міністрів економіки країн-членів «Східного партнерства», яка проходила в рамках XXI економічного форуму в польському місті Криниця-Здруй.

Як приклад урядовець навів прийняття цього тижня Верховною Радою пенсійної реформи. На думку першого віце-прем’єр-міністра, це одна з найскладніших реформ для багатьох країн. «Закінчується адміністративна реформа, йде реформа освіти, починається реформа системи охорони здоров’я. Досить активно ми ведемо процес дерегуляції нашої економіки», — цитує слова Андрія Клюєва його прес-служба.

Урядовець повідомив, що лише з питань дерегуляції прийнято понад 30 законів. «Тільки обсяг ліцензій в цьому році скорочено на дві третини. Ми скоротили понад 35 тис. регуляторних актів, прийнятих місцевими органами влади по всій території країни, які заважали підприємцям. Ми будемо досить активно продовжувати йти в цьому напрямку, аби створити максимально сприятливі умови для розвитку бізнесу в нашій країні», — заявив Андрій Клюєв.

Він зазначив, що, незважаючи на продовження кризових явищ у світовій економіці, Україна в цьому році вийшла на стабільний і впевнений шлях розвитку. Андрій Клюєв повідомив, що зростання ВВП за 7 місяців становило 5%, зростання промислового виробництва — 8,7%, а машинобудування зросло майже на 21%. За його словами, спостерігається позитивна динаміка в усіх галузях, крім нафтопереробки та переробки сільгосппродукції. Водночас Андрій Клюєв заявив, що уряд створює стимули для зростання і в цих секторах, висловивши упевненість, що рік буде закінчено з позитивною динамікою.

Крім того, він повідомив, що Україна перебуває в активній стадії переговорного процесу про укладення Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, яка включає в себе створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. Урядовець висловив сподівання, що документи будуть підписані в грудні цього року під час саміту «Україна—ЄС». За словами Андрія Клюєва, ще є ряд питань, які необхідно вирішити не тільки на рівні експертів, а й на більш високому рівні. «Але попри це, ми бачимо досить великий прогрес і хороші перспективи», — заявив урядовець.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua