"Aзаров вирішив обійтися без зайвої бюрократії"

22 лютого 2011

CПІВПРАЦЯ


Київ та Гавана хочуть створити спільний медичний заклад

 

Про це домовилися під час зустрічі Прем'єр-міністр Микола Азаров та міністр закордонних справ Куби Бруно Родрігес Паррілья, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ. Як зазначалося у ході бесіди, у цьому закладі за допомогою кубинських медичних технологій та фармакологічних препаратів могли б лікуватися, зокрема, люди, хворі на рак та інші тяжкі захворювання. "Відкриття такого медичного закладу у Києві дозволить кубинським лікарям мати "своє вікно" у Європу", -сказав Микола Азаров. Він доручив МОЗ зв'язатися з профільним відомством Куби та відпрацювати всі необхідні питання: "Давайте ми без зайвої бюрократії опрацюємо цю ідею: економічний бік справи, терміни створення, а під час візиту нашого Президента до Куби у травні підпишемо двосторонню угоду". За словами Миколи Азарова, українська сторона готова взяти на себе повне фінансування. Наявність такого медичного закладу, вважає Прем'єр, дасть змогу українцям отримувати кваліфіковану допомогу лікарів на місці, а не літати для цього на далеку Кубу.

Бруно Родрігес Паррілья підтримав пропозицію українського Прем'єр-міністра. Він також повідомив, що Куба має досвід з надання медичних послуг на міжнародному рівні, зокрема з Португалією.

Кубинський дипломат висловився і за активізацію співпраці у машинобудівній та сільськогосподарській сферах. Зокрема, йдеться про проект з дніпропетровським "Південмашем" щодо виробництва тракторів. Куба, за словами Бруно Родрігеса Паррільї, зацікавлена у прямих поставках сільськогосподарської продукції з України, оскільки наразі українська продукція потрапляє на кубинські ринки переважно через посередників.

У Києві міністр закордонних справ Куби зустрівся і зі своїм українським колегою Костянтином Грищенком. Дипломати відзначили як позитивний факт поновлення динаміки українсько-кубинського співробітництва. Вони окремо обговорили хід реалізації держпрограми "Діти Чорнобиля", у рамках якої на Кубі безкоштовно лікуються українські діти, котрі постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи.
 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua