"Бізнес балансує між державою і споживачем"

6 липня 2013

ПОЗИЦІЯ

Американська сторона задоволена законопроектом про внутрішню торгівлю

Президент Американської торговельної палати в Україні Хорхе Зукоскі висловив задоволення від законопроекту про внутрішню торгівлю і подякував міністрові економічного розвитку і торгівлі Ігорю Прасолову за надану можливість взяти участь у роботі над документом. Ця тема стала наріжним каменем зустрічі двох фахівців.

«Гадаю, нам вдалося досягти хорошого балансу для регулювання питань внутрішньої торгівлі. Ми задоволені тим рівнем конструктивного діалогу, який у нас склався. Загалом ми задоволені цим законопроектом», — висловив свою позицію Хорхе Зукоскі.

Пиво не повинно продаватися разом із морозивом. Фото Володимира ЗAЇКИ

Єдине питання до обговорення, яке досі залишається, — продаж алкоголю та тютюнових виробів у окремих приміщеннях з касовими апаратами. Ігор Прасолов акцентував на тому, що ця вимога потрібна виключно для збереження здоров’я нації, втім, погодився з американським гостем про необхідність знайти баланс між інтересами держави й підприємців: «Ця вимога пов’язана виключно з підростаючим поколінням. Хай ці товари реалізуються окремо, не на очах у дітей і підлітків», — уточнив він.

Прес-служба Мінекономрозвитку нагадує, проект закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання внутрішньої торгівлі» підготовлено відомством спільно з представниками Ради підприємців при Кабінеті Міністрів, Комітету Верховної Ради з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики, торговельних мереж, громадських організацій.

Метою документа є врегулювання проблемних питань, які виникають при проведенні торговельної та торговельно-виробничої діяльності. На сьогодні законопроект розміщено на веб-сайті міністерства та направлено на погодження центральним органам виконавчої влади та громадським організаціям.

Розробники з допомогою цього законопроекту очікують упорядкувати внутрішню торгівлю, сприяти розвитку малого та середнього підприємництва, ліквідувати «стихійну» торгівлю, створити умови для розвитку конкурентного середовища та захисту прав споживачів.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua