"Черкащани взялися до 1 вересня відремонтувати зруйновану школу в Слов’янську"

Владислав КИРЕЙ
25 липня 2014

У кабінеті української мови загальноосвітньої школи №15 у Слов’янську Донецької області на стіні державна символіка — тризуб, синьо-жовтий прапор і текст Гімну України. На дошці зберігся запис теми останнього уроку: «Леся Українка». Терористи, які безчинствували в місті, розтрощили навчальний заклад: один снаряд пошкодив покрівлю, актову залу й вікна, другий — розірвався біля фасаду і зрешетив його.

Нині місто відновлюється після окупації бандитів. Потроху відроджується мирне життя. Жителі міста повертаються у свої домівки і беруться за їх відновлення. А діти невдовзі мають сісти за парти та продовжити навчання. Саме школу взялися відновити будівельники з Черкащини, оскільки розуміють, що самотужки містянам не впоратися з таким обсягом. Вони вже побували у Слов’янську, склали детальний перелік необхідних робіт. Коштом меценатів полагодять покрівлю, встановлять вибиті вибуховими хвилями склопакети у вікнах, відновлять побитий осколками фасад та відремонтують актову залу, пошкоджену пожежею. Прикрість ще й у тому, що лише торік у школі було зроблено капітальний ремонт.

Як повідомив голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко, чимало підприємств області виявили бажання надати спонсорську допомогу матеріалами та профінансувати будівельно-монтажні роботи. До Слов’янська поїдуть кращі покрівельники, зварювальники, штукатури, зокрема й з ТОВ «Черкасиміськбуд». Будівельникам (за домовленістю з міською владою) нададуть житло, створять комфортні побутові умови, забезпечать триразове харчування. Тож будівельники запевняють: обов’язково відновлять школу до 1 вересня, аби у дітей, що пережили жахливе літо під обстрілами, було свято.

Цими днями вони вже приступають до роботи. У шкільному коридорі на окремому стенді — цитати з творів учнів 1-А класу про те, ким вони хочуть стати, коли виростуть. П’ятеро написали, що бажають працювати правоохоронцями, аби навести порядок у рідному місті й повернути йому спокій!

Що ж, дуже схвальне прагнення. Однак нині місту конче потрібні не лише міліціонери, а й будівельники, прості робітники, щоб розбирати завали, розчищати вулиці, подвір’я, відновлювати шляхи для роботи міського транспорту. Близько п’яти десятків черкащан уже погодилися поїхати на відбудову Слов’янська. Їм нададуть таку можливість. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua