"Чи додадуть до стажу пенсіонера неповні два роки роботи? "

28 травня 2011

Мені 72 роки, маю стаж роботи майже 49 років, з 2010-го - на пенсії. Хочу дізнатися, чи перераховується пенсія тому, хто за 2 роки, які пройшли від попереднього перерахунку, пропрацював кілька місяців (у моєму випадку 8) і бажає перерахування із заробітної плати, з якої була призначена пенсія, з приєднанням до загального стажу пропрацьованого часу?

Еммануїл ГОНЧАР,
м. Красноперекопськ, АР Крим

Валентина НИКИТЕНКО,
заступник голови правління Пенсійного фонду України:

- Відповідно до статті 42 Закону "Про загально-обов'язкове державне пенсійне страхування" у разі, коли застрахована особа після призначення пенсії відповідно до закону продовжувала працювати, проводиться перерахунок пенсії з урахуванням не менш як 24 місяці страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі. Перерахунок пенсії проводиться із заробітної плати (доходу), з якої була обчислена пенсія.

У разі, якщо застрахована особа після призначення (перерахунку) пенсії має менш ніж 24 місяці страхового стажу, перерахунок пенсії провадиться не раніше як через 2 роки після призначення (попереднього перерахунку) з урахуванням трудового стажу після призначення (попереднього перерахунку) з урахуванням заробітної плати, з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію.

Право на перерахунок пенсії реалізується особою шляхом подання заяви та відповідних документів до управління Пенсійного фонду за місцем проживання. З метою перерахунку пенсії з урахуванням трудового стажу, набутого після попереднього перерахунку пенсії, заявнику слід звернутися до управління Пенсійного фонду в Красноперекопському районі з відповідною заявою.

 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua