"Чи доплатять бібліотекарю за вислугу років?"

Любомира КОВАЛЬ
21 сiчня 2012

Я  постійна читачка рубрики «Запитуйте — відповідаємо», та з власним запитанням звертаюся вперше. Хочу дізнатися, чи маю я право на доплату до зарплати за вислугу років?

З 1987 року працювала вихователем у кімнаті школяра «Ровесник» житлово-комунального відділу заводу прокатних валків. У 2008 році була звільнена за скороченням штату. Після того перебувала на обліку в центрі зайнятості протягом року. А з 2009 року й донині працюю бібліотекарем в ліцеї.

Т. КОШОВА,
м. Лутугине
Луганської обл
.

Олександр ТОВСТЕНКО,
директор департаменту
заробітної плати та умов
праці Мінсоцполітики:

— Порядок виплати доплати за вислугу років працівникам державних і комунальних бібліотек затверджено постановою Кабінету Міністрів від 22.01.2005 року № 84 «Про затвердження Порядку виплати доплати за вислугу років працівникам державних і комунальних бібліотек».

Відповідно до пункту 2 цього Порядку, доплата за вислугу років виплачується щомісяця працівникам державних і комунальних бібліотек, які провадять культурну, освітню, інформаційну, науково-дослідну, методичну діяльність, згідно з Переліком посад, зазначених в додатку.

Періоди роботи, які враховуються до стажу роботи, що дає право на встановлення доплати за вислугу років, визначено пунктом 3 цього Порядку.

Зарахування до стажу роботи, що дає право на встановлення доплати за вислугу років, періоду роботи на посаді вихователя кімнати школяра зазначеним Порядком не передбачено.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua