"Чи має право ветеран міліції на знижку з електропостачання?"

Любомира КОВАЛЬ
2 червня 2012

 

Я — ветеран міліції. До останнього часу мав пільги з оплати за користування житлово-комунальними послугами згідно з чинним законодавством.

У січні 2012 року, при поновленні необхідних документів, у абонентській групі Гадяцької філії ВАТ «Полтаваобленерго» мене попередили, що я як ветеран міліції не маю права на безлімітне, до 150 кВт, споживання електроенергії. Пояснили, що пільга ця надається тільки пенсіонерам МВС, а ветеранам — ні. Тож хочу  дізнатися, маю я право на цю пільгу чи ні?

 

І. ПЕТЬКО,
м. Гадяч Полтавської обл.

Віталій МУЩИНІН, 
директор Департаменту
державної соціальної 
допомоги Мінсоцполітики:

— Пунктом 6 статті 6 Закону «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист», передбачено надання 50-відсоткової знижки плати за користування житлом (квартирної плати) та плати за комунальні послуги (водопостачання, газ, електрична, теплова енергія та інші послуги) ветеранам органів внутрішніх справ і членам їхніх сімей, які проживають разом з ними, в житлових будинках усіх форм власності в межах норм, передбачених законодавством.

Норми, в межах яких надаються пільги з оплати житлово-комунальних послуг, затверджені постановою Кабінету Міністрів від 1 серпня 1996 року № 879, а саме: споживання електричної енергії на комунально-побутові потреби у сільських і міських населених пунктах (крім будинків, які обладнано електричними плитами і електроопалювальними установками) — 75 кВт/год. на сім’ю з однієї-двох осіб на місяць, у тому числі, якщо обидва члени сім’ї, а також особи, які не належать до членів сім’ї пільговика, але зареєстровані і проживають у зазначеному житловому приміщенні (будинку) і мають право на знижку плати, але не більш як 150 кВт/год. на місяць.

Відповідно до пункту 2 цієї постанови роз’яснення щодо реалізації пільг з оплати спожитої електроенергії надає Міністерство енергетики та вугільної промисловості. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua