"Чи маю право на надбавку до пенсії?"

16 квiтня 2011

Я звільнився з військової служби у 1986 році. До того часу служив на посаді начальника складальної бригади - начальника спеціальної служби військової частини 02024 (3098 рухома ремонтно-технічна база ППО) і отримував надбавку за особливі умови служби.

Хочу дізнатися, чи маю я нині право отримувати доплату до пенсії у зв'язку з особливими умовами служби?

Станіслав БОНДАРЕНКО,
м. Суми

Володимир ГАГУРІН,
заступник директора
Департаменту фінансів
Міністерства оборони:

- Згідно з постановою Кабінету Міністрів від 21 квітня 2010 року N 318 "Про внесення змін до пункту 5 Порядку проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" для перерахунку пенсій враховуються щомісячні надбавки за особливі умови служби особам, звільненим з військової служби, які проходили службу та обслуговували ядерну зброю на об'єктах "С", у складальних бригадах ремонтно-технічних баз, якщо вони виплачувалися їм на день звільнення зі служби.

Встановлено, що ви були звільнені з військової служби 21.08. 1986 року з посади начальника складальної бригади - начальника спеціальної служби військової частини 02024 і згідно з довідкою військової частини 10866 на день звільнення з військової служби ви отримували надбавку за особливі умови служби. Таким чином, ви маєте право на включення до розміру грошового забезпечення для обчислення пенсії надбавки за особливі умови служби в розмірі 20%.
 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua