"Діагноз - не вирок"

Євдокія ТЮТЮННИК
27 жовтня 2010

ТЕХНOЛOГІЇ

У Чернігові відкрито діалізний центр

Віднині чернігівцям, хворим на гостру ниркову недостатність, надаватиметься допомога на якісно вищому рівні. В обласному центрі нещодавно відкрито діалізний центр "Фрезеніус".

У медичному містечку на вулиці 1 Травня завжди людно. Але такого натовпу, як біля новобудови на території третьої міської лікарні, ще не доводилося зустрічати. Головною темою розмов було спорудження приміщення, як мовиться, "під ключ", у рекордно стислі терміни - лише за 5 місяців. Цей проект обійшовся провідній світовій компанії "Фрезеніус Медикал Кер" у 33 млн грн.

На урочистому відкритті центру були Посол Федеративної Республіки Німеччина доктор Ганс-Юрген Гаймзьот, виконавчий віце-президент "Фрезеніус Медикал Кер" Домінік Венер, головний нефролог Міністерства охорони здоров'я Микола Колесник, посадовці області.

Демонструючи лікувальні зали, пан Домінік Венер зокрема зазначив, що це єдиний в Україні діалізний центр, що оснащений сучасними апаратами гемодіалізу Fresenіus 5008. У 2008 році їх визнали найкращим інноваційним продуктом німецької промисловості. Сучасні апарати подовжують життя хворих на кілька десятків літ. Найстарший з пацієнтів "Фрезеніуса" перебуває на діалізі 39 років.

Новий заклад може забезпечити обстеження та лікування 255 пацієнтам. Ця процедура для них буде безкоштовною, плата відшкодовуватиметься з обласного бюджету.

За словами начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Володимира Ященка, новий центр гемодіалізу візьме на себе частину пацієнтів перевантаженого нефрологічного відділення обласної лікарні.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua