"«Динамо» перетворюється на паперового фаворита"

Валерій РЕКУНОВ
21 вересня 2013

Наприкінці вересня виповниться рік, як російського спеціаліста Юрія Сьоміна біля керма столичного клубу змінив новий головний тренер. Цього часу цілком достатньо для того, щоб хоча б окреслити контури команди, продемонструвати деякі тактичні варіанти, на яких будуватиметься гра кардинальним чином оновленого колективу.

Дует забивайлів Олексій Антонов і Джа Джедже ще подивує Європу. Фото з офіційного сайту ФК «Чорноморець»

Нічого подібного в матчах бронзового призера Прем’єр-ліги не можна розгледіти навіть під мікроскопом. Біло-блакитні як безнадійно програвали фаворитам українського футболу на фініші минулого чемпіонату, так продовжують це робити і на старті нової першості. Розгроми від харківського «Металіста» та донецького «Шахтаря» уболівальниками нині сприймаються як належне. Додаються лише нові розчарування: Андрій Ярмоленко з партнерами осоромилися вдома, поступившись навіть одеському «Чорноморцю» — 1:2.

Незворушним залишається лише головний тренер. У другій 45-хвилинці гри в Харкові гості спромоглися лише на один удар по воротах Володимира Дишленковича. Фінальний свисток арбітра зафіксував ганебний для гостей рахунок — 0:3. Попри це Олег Блохін розповів журналістам, що у другому таймі гра підопічних йому сподобалася.

Андрій Ярмоленко (№10) останнім часом мало схожий на футболіста, за яким «полюють» європейські клуби. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

Олімпійський спокій демонструє і спортивний директор уславленого клубу.

— В Олега Володимировича контракт на чотири роки, — нагадав Резо Чоханелідзе в одному з нещодавніх інтерв’ю. — Він виконує свою роботу успішно. У нього відмінна нова команда. Я вважаю, що немає жодних проблем і приводів для відставки головного тренера.

Наче почувши цей коментар, авторитетна британська букмекерська контора William Hill напередодні матчів Ліги Європи «Динамо» — «Генк» перемогу господарів сприймала як найбільш вірогідну: ставки на такий результат приймали з надзвичайно скромним коефіцієнтом — 1,53. Водночас той сміливець, який поставив 100 гривень на успіх п’ятої команди Бельгії, отримав би 600 гривень. Підсумковий рахунок на табло «Олімпійського» — 0:1 став ще одним болісним ударом по самолюбству команди, на підсилення якої під час літнього міжсезоння було витрачено майже 50 мільйонів євро.

Післяматчевий коментар Олега Блохіна був витриманий у звичних тонах: йому ні в чому дорікнути своїм підопічним після домашньої поразки на старті Ліги Європи: футболісти повністю віддавалися грі, однак не зуміли реалізувати колосальну кількість гольових моментів.

— Ми припустилися жахливої кількості невимушених помилок, технічного браку, — самокритично визнав один із ветеранів динамівців Олег Гусєв. — Далі падати вже нікуди, останнім часом соромно на вулицю виходити.

Хоч як старалися румуни, дніпропетровці (у синьому) все вирішили ще в першому таймі. Фото з офіційного сайту ФК «Дніпро»

Більш зважений коментар головного тренера «Генка». Маріо Беєн зізнався, що його підопічні добре вивчили гру киян у матчах проти казахстанського «Актобе», «Дніпра» і «Металіста». Гравці перекривали найбільш небезпечні напрямки атак господарів, тому й перемогли на полі фаворита.

— Тепер «Генк» — фаворит групи G, адже ми повертаємося з Києва з трьома очками, — радісно повідомив бельгійський наставник.

З перемог почали єврокубковий шлях у груповому турнірі ще два представники України. Приємно здивував «Чорноморець». Команда Романа Григорчука, яка повернулася на міжнародну арену після шестирічної перерви, здобула вольову перемогу над чемпіоном Хорватії — загребським «Динамо».

— У першому таймі наші футболісти дуже часто ухвалювали неправильні рішення під час важливих ігрових епізодів, — розповів головний тренер одеситів на післяматчевій прес-конференції. — Лише по перерві вдалося перебудуватися, у другій 45-хвилинці команда в цілому мала непоганий вигляд. При цьому не слід забувати: у Загребі була лише перша гра з шести запланованих. Тому рано розцінювати її підсумок як заявку на вихід із групи. Зачекаймо хоча б до завершення першого кола групового турніру.

Єдиний м’яч, забитий наприкінці першого тайму Русланом Ротанем, приніс три очки дніпропетровцям у поєдинку з румунським клубом «Пандурій». Нагадаю, що новачок на континентальній арені в кваліфікації створив справжню сенсацію, залишивши за бортом тель-авівський «Хапоель» і португальську «Брагу».

ТАБЛО УК

Група В

Динамо (Хорватія) — Чорноморець (Україна) — 1:2
Голи: Фернандес (43) — Антонов (62), Джедже (65)

ПСВ (Нідерланди) — Лудогорець (Болгарія) — 0:2
Голи: Безьяк (60), Місіджан (74)

Група E

Пандурій (Румунія) — Дніпро (Україна) — 0:1
Гол: Ротань (38)

Фіорентина (Італія) — Пасуш Феррейра (Португалія) — 3:0
Голи: Гонсало (30), Матос (69), Россі (76)

Група G

Динамо (Україна) — Генк (Бельгія) — 0:1
Гол: Гор’ю (62)

Тун (Швейцарія) — Рапід (Австрія) — 1:0
Гол: К. Шнойвлі (35) 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua