"Донецьк толокою обирає дизайн музею"

Павло КУЩ
27 сiчня 2011

ПРОЕКТИ

Розташований у центрі Донецька обласний художній музей здавна має один істотний недолік. Ще у 1960 році він отримав прописку на першому поверсі житлового будинку.

Художній музей, образно кажучи, вже давно виріс із коротких штанців: наявна тут площа не дає змоги запропонувати відвідувачам велику кількість картин, які зберігаються в запасниках, серед яких - полотна Івана Айвазовського, Валентина Сєрова, Василя Сурикова, Івана Шишкіна та багатьох інших відомих майстрів.

І ось нарешті ідея про "переїзд" музею почала втілюватися в життя. По-перше, в обласному бюджеті заклали 1,4 мільйона гривень на розробку проекту приміщення площею 20 тис. кв. метрів. По-друге, міська влада вже визначилася з місцем його розташування - неподалік від стадіону "Донбас Арена" . А по-третє, управління генерального плану Донецька запропонувало донеччанам взяти участь у виборі дизайну нового музею.

Фахівці відділу проектування та дизайну генплану міста розробили відразу чотири проекти майбутнього музею в різних стилях: від стилізації під античність до космічного купола, що трохи нагадує майбутні перші поселення землян на якійсь із поки необжитих планет. Який з них найбільш підходящий для художнього музею? Відповідь мають дати жителі міста, які толокою обиратимуть образ майбутнього приміщення.

Всі чотири проекти представлені на сайті управління генерального плану Донецька.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua