"Фіалкове натхнення"

Наталя ЗВОРИГІНА
12 березня 2011

КВІТУЧА СПРАВА

До свого колекційного букета запоріжанка Тетяна Кучеренко зібрала понад 400 (!) видів фіалок вишуканих сортів. Різнобарвністю кольорів та різноманітністю форм цих тендітних рослинок щиро захоплювалися відвідувачі виставки фіалок.

- Усі ці дивовижні квіти - результат творчості селекціонерів. Прагнемо, щоб якомога більше людей змогли побачити таке диво, - розповіла власкору "Урядового кур'єра" ініціатор заходу - колекціонер-флорист Тетяна Кучеренко. - Всі вони виведені на основі дуже скромної африканської квітки - синьоокої узамбарської фіалки. Їх витонченість та вишуканість - справжня насолода для очей і бальзам для душі.

Щоб квіти радували свого господаря, радить Тетяна Кучеренко, варто їх розмістити подалі від інших кімнатних рослин у такому місці, де немає протягів і прямого сонячного проміння, помірно поливати. За фахом Тетяна - художник. Викладала образотворче мистецтво у Запорізькому класичному ліцеї. Вже 10 років вона опікується фіалками, її власна колекція - це жива картина з фіалок, яка вражає вишуканістю й гармонією кольорів.

До речі, творцем фіалкової картини може стати кожний, адже велике полотно починається з першого горщика з квіточкою.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua