"Інтернет листоношам не конкурент"

Інна ОМЕЛЯНЧУК
16 листопада 2012

ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО

Попри всі технічні досягнення,  ніщо не може замінити живого спілкування

Лідії Федорівні Грановській незабаром 80. Майже півстоліття вона працює листоношею в рідному Радивилівському районі. Так, у свої роки не відпочиває, а активно працює, щодня об’їжджаючи 272 «підопічні» двори, в яких мешкають 775 жителів Гранівки і Тернавки. Її вірний помічник — велосипед, який нещодавно оновився: Укрпошта закупила для рівненських листонош 176 велосипедів.

Лідія Грановська йде до людей з «Урядовим кур’єром» і добром. Фото автора

Оновлюється й сама пошта: нині тут надають уже понад 50 видів послуг, серед яких — єдиний електронний квиток на автомобільний, авіаційний або залізничний транспорт, замовлення поштової марки із власною фотографією і навіть кредитування до 30 тисяч гривень без довідки про доходи. Упроваджується система автоматизованих платежів, оновлюється транспортний парк, модернізуються відділення зв’язку. Уже наступного року й на Рівненщині не залишиться жодного сільського відділення, де не було б Інтернету.

— Утім, дивлячись на таких листонош, як Лідія Грановська, розумієш: Інтернет їм не конкурент. Бо він не замінить роками загартовану професійність, помножену на велику і щиру душу наших поштарочок, — каже генеральний директор Рівненської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Валерій Колганов. — Це вони своєю невтомною щоденною працею роблять нашу пошту національною гордістю держави. Люди, особливо в селі, чекають від листонош не тільки газету, пенсію чи необхідний крам. Вони  знають: із нею можна розділити радість звичайного людського спілкування. А тут Інтернет — уже точно не конкурент.

Завдяки своєму золотому фонду пошти — людям, Рівненська дирекція вийшла на перше місце в загальнодержавному рейтингу за ефективністю роботи. Один із його показників — передплата і доставка друкованих видань, на чільному місці серед яких — наш «Урядовий кур’єр». Спасибі за співпрацю, колеги! 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua