"Київщина повинна йти попереду"

23 лютого 2012

УРОЧИСТОСТІ

Президент наголошує, що добробут людей буде вирішальним для оцінки дій керівництва області

Столична область має розробити та затвердити стратегію свого розвитку. Про це заявив Президент Віктор Янукович у виступі на урочистому зібранні з нагоди 80-річчя Київщини.

Глава держави висловив переконання, що цей регіон з його можливостями та ресурсами, злагодженою управлінською командою має йти попереду у впровадженні нових механізмів регіонального та місцевого управління. Стратегія розвитку Київської області є важливим етапом на цьому шляху, зазначив він.

Інвестиції і робочі місця

«Я бачу три головні цілі реалізації такої стратегії: забезпечення основних прав громадян, розв’язання соціально-економічних проблем територіальних громад і закладення основи сталого розвитку всього регіону», — наголосив Президент.

Досягнення першої цілі, за словами Віктора Януковича, передбачає, зокрема, підвищення якості адміністративних послуг, що надаються юридичним і фізичним особам органами влади та місцевого самоврядування. «Громадяни України мають відчути зручність і доступність процесу їх отримання», — зазначив глава держави.

Віктор Янукович також нагадав, що розпочата адмінреформа та запланована реформа місцевого самоврядування, які є складовими комплексної Програми економічних реформ на 2010 — 2015 роки, мають на меті зробити систему державного управління більш ефективною та наблизити її до європейських стандартів.

«Головним завданням залишається суттєве підвищення інвестиційної привабливості Київській області, адже інвестиції — це нові робочі місця, це податки, а значить — покращення соціального забезпечення людей», — сказав Віктор Янукович.

Глава держави позитивно оцінив ініціативу керівництва області щодо підтримки 50 регіональних інвестиційних проектів. «Досягнення озвучених показників по інвестиційних проектах — залучення 4 млрд доларів інвестицій та створення 35 тисяч нових робочих місць — буде одним із головних критеріїв оцінки роботи керівництва області», — наголосив Віктор Янукович.

За його словами, на кожну гривню інвестицій держава вимагатиме адекватного підвищення добробуту людей, і цей критерій буде вирішальним для оцінки ефективності дій керівництва області. На думку Президента, у нинішніх непростих економічних умовах влада регіону має, зокрема, зосередитися на розв’язанні проблем безробіття на основі використання наявного потенціалу, а також приділити увагу міжрегіональному співробітництву.

Потрібно повернути довіру

Серед пріоритетних сфер, що можуть слугувати основою економічного та конкурентного зростання Київщини, Президент назвав АПК, житлове і промислове будівництво, використання транспортних магістралей та туризм.

«Переконаний: створення інноваційних «точок зростання» регіональної економіки забезпечить збалансований комплексний розвиток Київщини і зробить вагомий внесок у реалізацію загальнонаціональної програми реформ», — сказав Віктор Янукович.

Говорячи про те, що рівень заробітних плат працівників бюджетної сфери буде підвищуватися, Президент зазначив: саме від місцевої влади залежить своєчасність і повнота оплати праці працівників. «Лише відновивши довіру лікарів, вчителів, працівників комунального господарства до держави, ми можемо розраховувати на підтримку розпочатих реформ у різних напрямках життєдіяльності», — підсумував він.

Важливим завданням влади залишається і підтримка кожного постраждалого внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Президент також звернув увагу на особливе значення проекту відродження земель, уражених Чорнобилем. «Минуло 25 років після аварії, і ми повинні надати друге життя таким територіям, зокрема Поліському та Іванківському районам. Якщо влада залучить інвесторів — з’являться нові робочі місця, відродиться соціальна інфраструктура, і ми сильнішими вийдемо з цієї кризи», — передає слова Віктора Януковича прес-служба Президента. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua