"Лідери крокують до золотого матчу"

Валерій РЕКУНОВ
24 квiтня 2012

ФУТБОЛ 

За два тури до фінішу на чолі турнірної таблиці зберігається хитка рівновага
 

Ще на початку весняної частини першості багато хто з фахівців були впевнені: доля чемпіонського титулу визначиться у двадцять шостому турі в Донецьку, де підопічні Мірчі Луческу  прийматимуть одноосібного лідера першості — київське «Динамо». На зимові канікули лідери вітчизняного футболу пішли, коли у турнірній таблиці їх розділяло лише одне очко. Нічия гірників у березневій зустрічі чемпіонату з «Дніпром» збільшила цей розрив до трьох пунктів.

Суперечлива перемога діючого чемпіона країни в рідних стінах лише додала інтриги у золотій гонці. Останнім часом гірники і динамівці майже дублюють результати одне одного. Кульмінацією заочного суперництва має стати передостанній тур. Киян чекає нелегке випробування в Луганську проти місцевої «Зорі», а Ярослав Ракицький та його партнери зіграють у Харкові з підопічними Мирона Маркевича, які вже забезпечили собі бронзовий комплект нагород.

У рідних стінах футболісти київського «Арсеналу» здобули третю перемогу поспіль. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ 

— «Металіст» — «Шахтар» — це топовий матч, — заявив в інтерв’ю президент третьої команди країни Олександр Ярославський. — Тим більше, саме в останніх зустрічах може вирішитися доля золотих медалей. Будемо битися. «Металіст» зобов’язаний виходити і вигравати. Нехай не ображається на мене мій колега Рінат Ахметов, але ми намагатимемося їх обіграти.

За словами власника клубу, у Харкові ніколи не жалілися на суддівство.

— Для мене арбітраж перестав існувати після матчу «Челсі» — «Барселона», коли служитель Феміди не призначив сім пенальті. Це окремий департамент, який не варто чіпати. Який є, такий і є. Виходити і кричати, які арбітри погані? А що, від цього Тайсон краще грати буде, чи Девіч буде більше забивати?

Напрочуд результативною виявилася недільна програма звітного  туру. «Чорноморець» і «Металіст» зіграли внічию — 3:3, «Арсенал», поступаючись удома «Карпатам», вирвав перемогу (3:2), а «Ворскла» в рідних стінах уклала мирну угоду із «Зорею» (2:2) Шістнадцята поразка в нинішній першості знов поставила під загрозу львівський клуб. Прикарпатці разом з київською «Оболонню» та «Олександрією» мають порівну очок (по 20) і ділять останню сходинку, відчайдушно сперечаючись за право залишитись у Прем’єр-лізі.

Першу перемогу у весняній частині першості здобули футболісти «Іллічівця». Результативні постріли Дениса Кожанова та Руслана Фоміна дозволили клубу з Маріуполя залишити зону вильоту.

ТАБЛО «УК»

Прем’єр-ліга. 28-й тур.

Іллічівець — Олександрія — 2:0  Голи: Кожанов (20), Фомін (38)

Кривбас — Металург — 1:2 Голи: Матіч (74) — Дімітров (51, з пенальті), Петров (81, автогол)

Шахтар — Таврія — 3:1 Голи: Селезньов (17, 70), Ракицький (60) — Шиндер (46)

Дніпро — Оболонь — 2:2 Голи: Коноплянка (66, 78, з пенальті) — Баранець (55), Гурський (90+3)

Ворскла — Зоря — 2:2 Голи: Далку (50), Селін (73, з пенальті) — Ліпартія (8, 54, з пенальті)

Чорноморець — Металіст — 3:3 Голи: Бобко (4, 67), Балашов (73, з пенальті) — Хав’єр (26),  Крістальдо (27), Едмар (79)

Арсенал — Карпати — 3:2Голи: Шацьких (54, 57, з пенальті), Кобахідзе (82) — Авелар (8), Гладкий (51) Волинь — Динамо — 0:1 Гол: Шевченко (45)

Лідери: Шахтар, Динамо — по 73 очки, Металіст — 58, Дніпро — 46, Арсенал — 45, Таврія — 43.

Бомбардири: Майкон (Волинь), Селезньов (Шахтар) — по 13 м’ячів, Ярмоленко (Динамо), Ідейє (Динамо) — по 12.

2 травня зустрічаються:

Арсенал — Волинь

Таврія — Ворскла

Металург — Дніпро

Карпати — Кривбас

Оболонь — Іллічівець

Олександрія — Чорноморець

Металіст — Шахтар

Зоря — Динамо 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua