"Молочників закликали до обгрунтованих цін"

16 серпня 2011

КОНТРОЛЬ. Антимонопольний комітет України (АМКУ) закликав молокопереробні підприємства до діалогу для попередження необгрунтованих цінових коливань на ринку молока. Про це заявив заступник голови АМКУ Михайло Русинський під час зустрічі з представниками Молочного комітету Європейської бізнес- асоціації (ЄБА), повідомила прес-служба АМКУ.

У заході взяли участь керівники молокопереробних компаній, зокрема Вімм-Білль-Данн, Данон України, Мілкіленд, Лакталіс України і Bel.

Представники Молочного комітету ЄБА детально ознайомилися з механізмами здійснення органами Комітету контролю за дотриманням підприємцями вимог конкурентного законодавства у молокопереробній галузі. За результатами зустрічі прийнято протокольне рішення, яке визначає конкретні заходи щодо усунення недоліків у функціонуванні цього ринку, що виникають при формуванні цін на молочну продукцію.

Крім того, сторони вирішили створити при комітеті робочу групу для детального дослідження ситуації, пов’язаної з коливанням ринкових цін на молоко.

Заступник голови АМКУ зазначив, що увага органів комітету на ринку молока залишається прикутою до попередження і припинення змов, зловживань монопольним становищем, випадків недобросовісної конкуренції.

Нагадаємо, згідно з повідомленням АМКУ від 4 серпня, Сумське та Житомирське обласні територіальні відділення АМКУ оштрафували на понад 100 тис. грн низку виробників молочних продуктів за здійснення антиконкурентних узгоджених дій: підприємства одночасно встановили і утримували на однаковому рівні закупівельні ціни на молоко коров’яче незбиране у межах визначених населених пунктів. Такі дії, вважають в АМКУ, призвели до ущемлення інтересів здавачів сировини в названих областях.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua