"Наші кордони - обличчя держави"

26 травня 2011

БЕЗПЕКА

Напередодні Дня прикордонника Президент Віктор Янукович відвідав Навчальний центр Державної прикордонної служби, що розташований у селі Оршанець Черкаської області. Глава держави обговорив з керівним складом центру стан та перспективи забезпечення охорони державного кордону та ознайомився з матеріально-технічною, соціальною та навчальною базою закладу.

"Держава робитиме все для того, щоб захисники кордонів відчували себе забезпеченими і захищеними. Це стосується покращення технічного забезпечення вашого відомства, продовження облаштування кордонів і, безумовно, підвищення соціальних стандартів життя працівників", - сказав Президент. Він підкреслив, що високо цінує самовіддану службу прикордонників та їх вірність національним інтересам.

Окрему увагу Віктор Янукович приділив початку реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами, що є складовою підготовки до проведення Євро-2012. "Пріоритетами є прикордонна безпека, швидкість здійснення прикордонних процедур, висока культура персоналу і в остаточному результаті - створення комфортних умов для громадян, які перетинають державний кордон. Це наше з вами обличчя", - цитує слова Президента його прес-служба.

На переконання глави держави, реалізація Концепції поглибить системні кроки розвитку Державної прикордонної служби. "Україна в черговий раз підтвердила свою послідовність у планах і діях у сфері забезпечення належного рівня прикордонної безпеки. Безпеки своїх кордонів і кордонів Європейського Союзу, Росії, Білорусі, інших країн, які є нашими сусідами", - зазначив Віктор Янукович. Він також наголосив на необхідності запровадження ефективного механізму унеможливлення корупційних схем, зловживання посадовцями будь-якого рівня своїми повноваженнями.

Насамкінець Президент привітав прикордонників із професійним святом та побажав усім їм, ветеранам служби, їхнім родинам здоров'я, щастя, благополуччя та достатку. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua