№168 (6037)

  • Іван ШЕВЧУК

    З чим ідемо на «Оскар»

    Ще під час одеської прем’єри я зрозумів, що претендувати на імідж рафінованого естета, не висловивши свого захоплення цією стрічкою, — не варіант. Але мені й не треба. Тож без претензій на виняткову вишуканість просто спробую з’ясувати, хто, як і навіщо виставив той «Рівень чорного». Зокрема й на змагання за найпрестижнішу світову кінонагороду. 

  • Катерина МАЦЕГОРА

    Вересень обіцяє бути реформаторським

    Кабінет Міністрів проаналізує питання блокування податкових накладних у Єдиному реєстрі ПДВ і відпрацює  механізми недопущення будь-яких збоїв у майбутньому. Такими словами Прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевняв народних депутатів у Верховній Раді під час «Години запитань до уряду». Перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів і міністр фінансів Олександр Данилюк уже отримали доручення провести відповідну технічну нараду. Прем’єр переконаний, що запровадженням Єдиного реєстру податкових накладних урядові вдалося поставити крапку у схемах хабарництва і відкатів у системі ПДВ. «Я врахую можливі недосконалості, але головне — проявів корупції в системі ПДВ немає», — додав він. 

  • Наша розвідка — одна з найдосвідченіших у Європі

    Нинішньому поколінню розвідників випала доля змінювати старі стереотипи і вносити корективи в діяльність військової розвідки в умовах неоголошеної гібридної війни Росії проти України. Про це Президент Петро Порошенко заявив на урочистостях з нагоди 25-ї річниці воєнної розвідувальної служби, відвідуючи одну з військових частин Головного управління розвідки Міноборони. 

  • Ольга ПРОКОПЕНКО

    Освіта для профі

    І це не дивно. Байдужих і таких, хто перебуває осторонь головних подій у країні, серед українців одиниці. Аби не просто допомагати армії, а робити це професійно, зовсім молоді й люди вже з досвідом за плечима йдуть опановувати військовий фах до навчальних закладів. Очевидно, що за останні кілька років престиж цієї професії відродився. Оговтавшись від неочікуваного загарбницького нападу агресора, на відновлення армії і її спроможностей держава спрямувала чимало кадрового і фінансового потенціалу. 

  • Олег ГРОМОВ

    Відкривається шлях до концесії

    8 вересня Міністерство економічного розвитку і торгівлі провело презентацію законопроекту «Про концесії». «Україна має вдале економічне розташування, розвинену інфраструктуру, зокрема мережу залізниць, автошляхів, морських та річкових портів. Проте вся вона застаріла, і використовують її не на повну потужність. Це дуже прикро. Щоб зробити нашу вітчизняну інфраструктуру сучасною і вивести на світовий рівень, ми вважаємо, слід розвивати інституцію державно-приватного партнерства (ДПП), як уже давно роблять у цивілізованому світі. Для цього в нашу транспортну інфраструктуру потрібно вкласти 35 мільярдів доларів. ДПП передбачає надання державних чи комунальних підприємств у концесію бізнесу, який на взаємовигідних умовах вкладатиме свої кошти в розвиток таких компаній», — зазначив, відкриваючи презентацію, перший віце-прем’єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів. 

  • «Кропивницький» одразу став національним (відео)

    Ситуація з мистецькими фестивалями в областях двояка. З одного боку, їх, на щастя, нині вистачає — локальних, регіональних, всеукраїнських. Це не може не тішити. А з другого — рівень таких імпрез часто доволі невисокий, що, відповідно, не може не засмучувати. Перший національний фестиваль «Кропивницький», який тривав майже тиждень і завершився минулими вихідними в однойменному місті, став приємним винятком із цього правила. 

  • Загадка смерті залізного Фелікса

    ЧИТАЙТЕ В ДОБІРЦІ:

    Патріотизм перетворює на героїв

    Калузький мрійник із Волині

    Більшовицький сценарій волевиявлення 

  • Олександр ДАНИЛЕЦЬ

    Річка стала горобцю по коліно

    Під вихідні мені зателефонував із Києва молодший син-студент. Після тривалої розмови про все на світі, адже він удома — рідкісний гість, я подав ідею зустрітися й хоч раз за літо з’їздити на наш улюблений пляж на Ворсклі, розташований у мальовничому місці за 40 кілометрів від Полтави. З тим річковим пляжем у нас пов’язано чимало спогадів, там ми з ним у різні роки завжди завершували сплавну риболовлю.