"Паски безпеки будуть незайвими"

26 жовтня 2010

НОВОВВЕДЕННЯ

Міністр транспорту та зв'язку Костянтин Єфименко в ході колегії міністерства з підвищення безпеки на транспорті заявив, що автобуси, які здійснюють пасажирські перевезення на міжміських та міжнародних маршрутах, мають бути обладнані обмежувачем швидкості, а пасажирські сидіння - ременями безпеки.

Урядовець наголосив на необхідності посилити увагу до технічного стану рухомого складу пасажирського автотранспорту загального користування: аналіз причин ДТП свідчить, що 97% пригод трапляються внаслідок порушення правил дорожнього руху.

Міністр також заявив, що нагальною потребою є проведення спільного з Департаментом ДАІ МВС засідання для скоординованої інформаційно-аналітичної роботи з вивчення причин ДТП, повідомляє Укрінформ.

У свою чергу заступник начальника Департаменту ДАІ МВС Сергій Будник зазначив, що останнім часом з Мінтрансзв'язку налагодилась конструктивна співпраця, зокрема щодо проведення спільних заходів з державного контролю за дотриманням автоперевізниками вимог законодавства.

За підсумками колегії Державтотрансадміністрації доручено спільно з Головавтотрансінспекцією та обласними, Київською та Севастопольською міськими адміністраціями до 20 грудня здійснити моніторинг виданих паспортів регулярних автобусних маршрутів, що проходять через залізничні переїзди, які не обладнані сигналізацією та автоматичними шлагбаумами.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua