"«Подаруй можливість… жити»"

Інна ОМЕЛЯНЧУК
28 грудня 2011

ДОБРОЧИННІСТЬ

Майже півмільйона гривень зібрала Рівненщина для онкохворих дітей
 

Це можна називати безстроковою благодійною акцією, назва якої винесена в заголовок. Але більш влучно, як на мене, — Божою справою.

Саме таку справу торік у липні започаткував голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ, передавши маленьким пацієнтам онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні свою місячну заробітну плату. А ще закликав кожного жителя області в міру власних можливостей допомогти дітям та їхнім батькам.

— Адже єдиний шанс на життя для цих дітей — дороговартісне лікування, — каже Василь Берташ. — Таких коштів сьогодні не має ні держава, ні батьки.

У серцях небайдужих жителів краю дитячий біль відгукнувся бажанням робити добро. Тому все більше людей долучалися до Божої справи: колективами й поодинці. Скажімо, журналісти навіть перевтілилися в акторів, зігравши на сцені професійного театру благодійну виставу «Пошились у дурні», і передали дітям майже 20 тисяч зароблених гривень.

На превеликий жаль, статистика нас не тішить: якщо торік онкозахворювання вперше діагностували у 22 маленьких жителів області, то цього року — в 31. Наймолодшому з них лише рік.

Тож у переддень Нового року та Різдва Христового Василь Берташ знову відвідав онкогематологічне відділення з подарунками. Артисти театру ляльок — із виставою «Гусеня», в якій змогли зіграти й самі пацієнти. Колектив театру одразу узяв під свою опіку одного з них — 8-річного Дмитрика із села Буща Здолбунівського району. У хлопчика ще двоє братиків і дві сестрички, а виховує їх усіх лише тато…

А от учні Рівненської ЗОШ №1 влаштували заради своїх ровесників флеш-моб та доброчинний ярмарок: ляльки-мотанки, дзвоники та сувеніри, виготовлені власноруч, діставалися тим, хто не пошкодував коштів для дітей, яких спіткало лихо. За півтори години вдалося зібрати 1600 гривень.

Безстрокова акція триває.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua