"Подорож у казку до ялинки з дивовижними звірами"

19 сiчня 2019

Цього року відзначаємо 110-ту річницю з дня народження української народної художниці Марії Приймаченко. Її творчість — неповторне явище в сучасному образотворчому мистецтві. Безперечно, вона належить до когорти майстрів, які, продовжуючи традиції народного живопису, створювали нове і зробили неоціненний внесок у світову культуру. Чого варті лише її полотна, на яких втілено образи слов’янської міфології — фантастичні чудовиська і птахи.

Тож неабияк вгадали організатори новорічних і різдвяних свят на столичному Подолі, встановивши біля ялинки з оглядовим колесом фігури казкових звірів, зокрема чималу кількість у стилі знаменитої художниці Марії Приймаченко. Багато хто з киян і гостей міста тут зустріли Новий рік або просто прогулялися зимовою вулицею в компанії дивовижних звірів. І це яскраво, незвично, казково!

Арт-скульптури, встановлені на Подолі, створюють прекрасний настрій. А тим, хто ще не встиг відвідати містечко, в якому оселилися чарівні персонажі, варто поспішати. Країна Північного сяйва на Контрактовій площі працює до кінця цього тижня.

Володимир ЗАЇКА,
«Урядовий кур’єр»
(фото автора)



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua