"Повертаємося до найкращої в Європі Конституції"

Ірина НАГРЕБЕЦЬКА
2 жовтня 2010

ВЕРДИКТ

Учора Конституційний суд офіційно оголосив своє рішення щодо подання 252 народних депутатів від парламентської опозиції

Відповідно до ухвали КС Закон України "Про внесення змін до Конституції України від 8 грудня 2004 року за номером 2222-ІV (так звана політреформа 2004 року) визнаний неконституційним у зв'язку з порушенням процедури його розгляду і ухвалення та втратив силу з 30 вересня ц. р.

У цьому рішенні, зокрема, зазначено: "Конституційний суд виходить з того, що визнання неконституційним закону 2222 в зв'язку з порушенням процедури його розгляду та ухвалення означає поновлення дії попередньої редакції норм Конституції, які були змінені, доповнені і виключені законом 2222". Рішення КС є обов'язковим до виконання на території України, остаточним і не може бути оскаржене.

За словами представника Президента в Конституційному суді, заступника глави АП Олени Лукаш, з п'ятниці 30 вересня в країні діє Конституція 1996 року, яка визнана найкращою в Європі, і всі суспільні правовідносини регулюються нею.

Міністр юстиції Олександр Лавринович на прес-конференції 1 жовтня висловив переконання, що набуття юридичної сили Конституцією в редакції 1996 року не призведе до скорочення строку повноважень Верховної Ради.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua