"Позитивний досвід підвищує довіру до держави "

26 лютого 2013

ПРОЕКТ

Систему соціальних карток буде спрямовано на подолання бідності  вразливих верств населення

У деяких містах України триває експеримент із застосування спеціальних карток для соціально незахищених верств населення. Зараз уряд вивчає питання їх можливого запровадження в інших містах країни. Про це заявив на своїй сторінці у Фейсбуці Прем’єр-міністр Микола Азаров.

Робота  за кожним пунктом

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів від  11. 10. 2010 р. № 947 «Про запровадження електронної соціальної картки» (із змінами і доповненнями, внесеними постановами уряду від 10. 11. 2010 р. № 1018 та від 08. 12. 2010 р. № 1113) в Автономній Республіці Крим, Київській, Харківській, Чернівецькій областях та м. Києві проводиться експеримент із створення інформаційно-аналітичної системи регіонального управління та запровадження електронної соціальної картки.

Ось яких результатів уряд очікує від упровадження єдиної інформаційно-аналітичної системи обліку та управління коштами соціальної сфери і запровадження електронної соціальної картки:

— підвищення рівня охоплення соціальною підтримкою незаможних верств населення при раціональному використанні бюджетних коштів;

— забезпечення адресного характеру надання соціальної підтримки;

— забезпечення повноти обліку осіб, що мають право на одержання соціальної підтримки;

— отримання громадянами соціальних послуг на всій території країни з забезпеченням у кожному регіоні обліку послуг, наданих за допомогою електронних соціальних карток як жителям цього, так і інших регіонів;

— зниження на третину частки небідного населення серед одержувачів соціальної підтримки;

— забезпечення зручності та оперативності обслуговування одержувачів соціальних послуг;

— збільшення кількості послуг населенню, що надаються за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій;

— спрощення взаємодії громадян з органами соціального забезпечення та процедури ідентифікації громадян і підтвердження їхнього права на одержання соціальної підтримки;

— отримання громадянами додаткових знижок під час обслуговування у торгових і сервісних підприємствах, що підтримують електронну соціальну картку;

— зростання довіри громадян до державної системи соціального захисту.

Облік і контроль — важливі складові соціальної політики. Фото Володимира ЗАЇКИ

Професіонали потрібні скрізь

Микола Азаров готовий обговорити законопроект «Про внутрішню торгівлю» із представниками Української торгової асоціації. За його словами, таку зустріч буде підготовлено вже найближчим часом. З відповідним проханням до глави уряду звернулися представники асоціації на його сторінці у Фейсбуці.

«Шановні представники Української торгової асоціації, я готовий з вами зустрітися, тому що це питання надзвичайно важливе. Думаю, що протягом найближчих двох тижнів зможу таку зустріч провести», — конкретизував Микола Азаров. Туди буде запрошено всіх зацікавлених учасників ринку і асоціації.

«Ми зацікавлені, щоб цей закон був максимально узгоджений з усіма учасниками ринку», — цитує слова Миколи Азарова департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Торкнувся Прем’єр і питання функціонування армії, зазначивши, що в сучасному світі немає альтернативи формуванню її на контрактній основі. «Настільки зросла складність техніки, технологій, систем ведення воєнних дій, що все це вимагає професійної підготовки і збереження якості цієї підготовки протягом років. Тому таким вимогам може відповідати лише професійна армія», — наголосив Микола Азаров.

При цьому він додав, що зараз реформа в оборонній сфері триває, і незабаром в Україні буде контрактна армія.

Так само переконаний Микола Азаров і в тому, що громадяни України повинні отримувати достовірну інформацію про щеплення. За його словами, питання імунізації повинні коментувати виключно професіонали. «Наші люди фактично не отримують достовірної інформації про щеплення та можливі їх ускладнення», — підкреслив глава уряду.

Під час зустрічі із провідними фахівцями у галузі імунології та представниками громадськості, нагадав Прем’єр, усі погодилися з тим, що у цьому питанні має бути наведено порядок. «Перше — потрібно виконувати графік щеплень. Друге — перед щепленням дитину повинен оглянути фахівець, і якщо у неї є якісь протипоказання проти щеплень, то його в жодному разі не слід робити, а дитину варто додатково обстежити в імунолога. Третє — після проведення щеплень має бути забезпечено лікарський нагляд за перебігом процесу імунізації. І в разі появи будь-яких ускладнень своєчасно вживатися заходи», — відреагував на звернення людей Прем’єр-міністр.

Перед Міністерством охорони здоров’я та іншими профільними органами поставлено завдання: забезпечити дотримання цих обов’язкових вимог.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua