" Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав маріупольських поліцейських гідно нести це високе звання"

Юрій МЕДУНИЦЯ
31 травня 2016

Складання присяги новими поліцейськими давно перестало бути подією місцевого масштабу. До кожного міста, де патрульні ось-ось готуються вийти на вулиці, прибуває представницька урядова делегація. Цього разу так сталося і в Маріуполі, куди з робочою поїздкою вчора прибув Прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Він став почесним гостем на урочистостях, що відбулися в центрі міста.

Реформа правоохоронної системи охоплює дедалі більше міст України. Фото з Урядового порталу

Місто заслужило безпечне життя

«Ви склали присягу на вірність українському народу. Це дуже важливий момент у вашому професійному житті. Ніхто не буде заперечувати, що правоохоронна система України потребує змін, і ці зміни почалися саме з вас, з людей, які пройшли надзвичайно жорсткий відбір», — такими словами Володимир Гройсман привітав працівників поліції зі складанням присяги.

Глава уряду зазначив, що з 3,5 тисячі претендентів було підібрано кращих із кращих для служіння цьому прекрасному і славному місту, яке потребує особливої уваги, особливої підтримки і особливої відданості.

«Це прифронтове місто, яке щодня стикається з багатьма викликами, але ваше служіння, ваша сумлінність — те, що хочуть почути і відчути українці, — цитує слова Володимира Гройсмана департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. — Маріупольці хочуть жити в безпеці, благополуччі. Від вас залежить, яким буде сьогодення і майбутнє».

Це твердження особливо актуальне, адже містяни справді заслужили право на безпечне життя. А якщо брати до уваги близькість лінії зіткнення й розмежування із проросійськими бандформуваннями й регулярними військами РФ — то й поготів.

Прем’єр закликав співробітників поліції Маріуполя пам’ятати про довіру, яку покладають на них жителі міста та всієї України. «Я б дуже хотів, щоб про довіру, яку маєте від цих простих людей, ви щодня пам’ятали. Щоб усе робили для того, щоби з гордістю нести звання українського поліцейського. Щоб кожен, хто звернеться до вас по допомогу, її отримав. Це важливо для кожного українця», — щиро промовив він.

Прем’єр-міністр побажав співробітникам поліції успіхів, добробуту та перемоги. «Я б дуже хотів, щоб кожного дня ви йшли на службу і поверталися здорові. Щоб ви завжди пам’ятали про тих, хто довіряє кожному з вас, щоб ви пам’ятали, що несете відповідальність не тільки особисто за себе, а й за кожного товариша, хоч де б він ніс службу», — зазначив він.

Містян, що зібралися на урочистості, й поліцейських Володимир Гройсман запевнив, що влада намагається змінити судову систему, активно працює над відродженням національної економіки. А також робить усе, від неї залежне, для зміцнення правоохоронної системи. «Ми будемо підтримувати вас щодня. Ми все робитимемо для того, щоб Україна відбулася як сучасна незалежна демократична держава», — пообіцяв Прем’єр-міністр.

Перед строєм поліцейських Володимир Гройсман вручив цінний подарунок захисникові донецького аеропорту т. в. о. начальника патрульної поліції міста Маріуполя Віталієві Горкуну.

36 проектів розвитку

У складі урядової делегації побував у Маріуполі й віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко. Він розповів, що цьогоріч на реалізацію різноманітних інвестиційних проектів у Донецькій області у Державному фонді регіонального розвитку передбачено 239,5 мільйона гривень.

«Станом на сьогодні до проекту розпорядження щодо розподілу коштів Державного фонду регіонального розвитку внесено 36 проектів у Донецькій області», — цитує слова Геннадія Зубка прес-служба урядовця.

Також він повідомив, що у 2015 році за рахунок коштів ДФРР в місті Маріуполь було реалізовано чотири проекти. «Це проекти, які дали змогу відремонтувати та термомодернізувати будівлі міської психіатричної лікарні, міського міжрайонного онкологічного диспансеру, станції переливання крові та перинатального центру», — конкретизував Геннадій Зубко.

А Володимир Гройсман того самого дня ознайомився з роботою ПрАТ «Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча», поспілкувався із трудовим колективом цього провідного підприємства галузі та провів нараду з керівництвом області, де розглядали актуальні проблеми соціально-економічного розвитку регіону.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua