"Проєкт документа державного планування «Державна економічна програма поводження з відпрацьованим ядерним паливом вітчизняних атомних електростанцій на період до 2025 року» та Звіт про стратегічну екологічну оцінку Державної економічної програми поводження"

11 грудня 2020

Повідомлення про оприлюднення проєкту документа державного планування
«Державна економічна програма поводження з відпрацьованим ядерним паливом
вітчизняних атомних електростанцій на період до 2025 року»
та Звіту про стратегічну екологічну оцінку Державної економічної програми
поводження з відпрацьованим ядерним паливом
вітчизняних атомних електростанцій на період до 2025 року

1. Повна назва документа державного планування та стислий виклад його змісту.

Державна економічна програма поводження з відпрацьованим ядерним паливом вітчизняних атомних електростанцій на період до 2025 року (далі — Програма).

Програма містить аналіз діючих у світі схем поводження з відпрацьованим ядерним паливом, наведення схеми, відповідно до якої на цей час проводиться поводження з відпрацьованим ядерним паливом українських атомних електростанцій, що експлуатуються, встановлення рамкових умов та завдань для оператора щодо безпечного та економічно ефективного поводження з відпрацьованим ядерним паливом на період до 2025 року.

2. Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування — Кабінет Міністрів України.

3. Передбачувана процедура громадського обговорення, у тому числі:

а) дата початку та строки здійснення процедури

Громадське обговорення проєкту Програми та Звіту про стратегічну екологічну оцінку Програми проводиться в період з 30.11.2020. по 29.12.2020 включно.

б) способи участі громадськості (надання письмових зауважень і пропозицій, громадські слухання тощо)

Громадськість у межах строку громадського обговорення має право подати в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) зауваження та пропозиції до звіту про стратегічну екологічну оцінку та проєкту документа державного планування.

Письмові пропозиції подаються: фізичними особами — із зазначенням ПІБ, місця проживання, із особистим підписом; юридичними особами — із зазначенням найменування та місця знаходження.

Анонімні зауваження та пропозиції не реєструються і не розглядаються.

в) дата, час і місце проведення запланованих громадських слухань (у разі проведення)
З урахуванням карантинних заходів проведення громадських слухань не передбачено.

г) орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проектом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування

Ознайомитись з матеріалами Програми та Звіту про стратегічну екологічну оцінку Програми можна на офіційному веб-сайті Міністерства енергетики України http://mpe.kmu.gov.ua/ у розділі «Діяльність»/ Нормативно-правова робота/ Обговорення проектів нормативно-правових актів (які не є регуляторним актом)/ проекти нормативно-правових актів Міненерго (які не є регуляторним актом).

Або в Департаменті ядерної енергетики та атомної промисловості Міністерства енергетики України за адресою: вул. Б. Хмельницького, 4, каб. 559, понеділок-п’ятниця з 10.00 до 16.00 за попереднім записом за т. (044) 206-36-03.

ґ) орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, його поштова та електронна адреси та строки подання зауважень і пропозицій

Міністерство енергетики України.

Поштова адреса: вул. Хрещатик, 30, м. Київ, 01001.

Електронна адреса: Kulesha@mev.gov.ua.

Зауваження та пропозиції приймаються з 30 листопада по 29 грудня 2020 року включно.

д) місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування

Департамент ядерної енергетики та атомної промисловості Міністерства енергетики України за адресою:
вул. Б. Хмельницького, 4, каб. 559.

4. Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування.

Необхідність проведення транскордонних консультацій відсутня.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua