"Психологічна втома проти «Металіста»"

Валерій РЕКУНОВ
12 листопада 2013

Випадково чи ні, але свідками найнесподіваніших подій спортивні журналісти й уболівальники стають саме на екваторі турніру. Рік тому для «Шахтаря» грім гримнув  17 листопада. У Києві на динамівському стадіоні імені Валерія Лобановського беззаперечний лідер Прем’єр-ліги зазнав першої поразки від столичного «Арсеналу» — 0:2. Підсумок тренерської дуелі Леонід Кучук —  Мірча Луческу мав настільки гучний резонанс у футбольному світі, що нині екс-наставник канонірів очолює московський «Локомотив».

Найгучніша сенсація нинішнього чемпіонату трапилася минулого вікенду. Харківський  «Металіст» — єдиний клуб, який пройшов першу частину турнірної дистанції без поразок, був нещадно битий у Донецьку. Щоправда, це трапилося не в зустрічі чемпіона і срібного призера першості. Підопічних Мирона Маркевича розклали на запасні частини футболісти місцевого  «Металурга».

Господарі максимально організовано і агресивно зіграли в середині поля, зриваючи атаки Марка Девича та його партнерів у зародку. Натомість майже кожен атакувальний випад грози фаворитів приводив до гострих моментів біля воріт Олександра Горяїнова. У першій половині матчу сербський легіонер Джорже Лазіч і В’ячеслав Чечер забили голи-близнюки. З флангу, який безуспішно намагався прикривати аргентинець Крістіан Вільягра, йшла націлена передача, яку ударом головою завершували партнери. За десять хвилин до фінального свистка пролунав контрольний постріл: захисник гостей зрізав м’яч у власні ворота — 3:0.

Новий головний тренер металургів Сергій Ташуєв зробив те, що не вдавалося нікому протягом року, — обіграв команду Маркевича. Нагадаю, що востаннє віце-чемпіони країни поступалися 3 листопада 2012-го, програвши в гостях «Дніпру».   

— Я в «Металісті» працюю вже дев’ятий рік — це найбездарніша гра, яку тільки можна собі уявити, — не стримував емоцій Мирон Маркевич. — Ні в обороні, ні в середині, ні в атаці — взагалі нічого. Склад команди треба освіжити: багато виконавців не готові до серйозних завдань. Зараз у чемпіонаті настає перерва, будемо розбиратися і готуватися до поєдинку проти «Іллічівця».

Натомість тренер переможців висловився напрочуд образно.

— Ми зламали хребет лідеру Прем’єр-ліги, гравці якого люблять протягом тривалого часу контролювати м’яч.

Осічкою лідера скористалися гірники, які не без пригод обіграли в Ужгороді місцеву «Говерлу» і очолили турнірний пелетон.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua