"Ребров святкує, Луческу скаржиться "

Валерій РЕКУНОВ
7 жовтня 2014

На старті чемпіонату «Шахтар» мав вигляд напрочуд упевнений. Попри те, що чинний чемпіон країни всі свої матчі змушений проводити на чужих полях, гірники здобули шість перемог поспіль. Наприкінці вересня в Олександра Кучера та його партнерів був спад. Лідер Прем’єр-ліги поступився грозі авторитетів луганській «Зорі», потім на останніх хвилинах випустив із рук цілком комфортну перевагу в два забитих м’ячі проти португальського «Порту». 

Провину за першу «осічку» в чемпіонаті Мірча Луческу взяв на себе. Втрачену перемогу в чемпіонській лізі проти «Порту»  наставник списав на гарячковість та нестриманість бразильських легіонерів, які наприкінці зустрічі вдалися до авантюрного футболу.

Антигерой, за версією тренерського штабу «Шахтаря», знайшовся і після фінального свистка центрального поєдинку першого кола проти київських динамівців. Ним став львів’янин Юрій Можаровський. У драматичному поєдинку, де гравці обох команд не прибирали ноги під час жорстких зіткнень, арбітр ФІФА показав чотири жовті картки господарям поля — Кравцеві, Сидорчукові, Драговичу і Ярмоленкові.  У складі гостей суддя попередив за гру Ілсіньо і Адріано, Степаненка і Тейшейру. Жовту картку побачив перед собою і капітан гірників Даріо Срна. А для В’ячеслава Шевчука порушення правил проти Ярмоленка обернулося вилученням з поля.

— Останні п’ять сезонів поспіль ми перемагали в чемпіонаті тому, що були найсильніші, —  заявив в інтерв’ю журналістам Мірча Луческу, який вперше за десять років перебування біля керма «Шахтаря» дав коментар російською мовою. — А «Динамо» постійно скаржилося на арбітраж. Сьогодні мені було соромно за те, що відбувалося на полі. Коли після вилучення з поля Шевчука наша команда залишилася вдесятьох, ми мали кращий вигляд. Не хочу говорити про те, що сьогодні зробив арбітр.

Свою точку зору висловив і наставник біло-блакитних.

— Суддя роздавав жовті картки футболістам справедливо, — впевнений Сергій Ребров. — Адже гравці «Шахтаря» справді грали грубо. Вважаю, що ми переграли гірників  за рахунок бажання самих хлопців.

Футболісти «Зорі» на домашньому стадіоні в Запоріжжі здобули вольову перемогу над «Говерлою». На 26-й хвилині поєдинку Максим Шацьких точним ударом зі штрафного відкрив рахунок у цій зустрічі. Тепер на рахунку форварда, який провів найкращі роки в  київському«Динамо», 124 точних удари. Це абсолютний рекорд національних першостей. Донедавна Максим із показником 123 забитих м’ячі ділив першу позицію з нинішнім головним тренером киян Сергієм Ребровим.

ТАБЛО «УК»

Чемпіонат України, 8 тур

Волинь — Ворскла — 2:2
Голи: Бікфалві (54, пен.), Маріотто (86, пен.) — Турсунов (78), Дедечко (88)

Олімпік — Карпати — 1:0
Гол: Дорошенко (65)

Зоря — Говерла — 2:1
Голи: Малишев (56), Любенович (76) — Шацьких (26)

Чорноморець — Металург Д — 2:2
Голи: Гай (17, пен.), Фомін (87) — Макрідіс (44), Морозюк (52)

Іллічівець — Дніпро — 0:1
Гол: Селезньов (40)

Металіст — Металург З — 2:1
Голи: Шав’єр (90), Юссуф (90+2) — Платон (79)

Динамо — Шахтар — 1:0 
Гол: Віда (70)

Лідери: Дніпро — 22 очки,   

Динамо — 20, Шахтар — 18.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua