"Регіональні зв’язки зміцніють"

сьогодні

Президент України Володимир Зеленський у Києві зустрівся з губернатором штату Індіана (США) Еріком Холкомбом. У присутності глави держави було підписано Меморандум про спів­працю між Житомирською областю та штатом Індіана. 

Президент подякував Еріку Холкомбу за підтримку України та зацікавленість у співпраці на рівні регіонів. 

«З початку широкомасштабного вторгнення ми розпочали процес патронату. Розвиток таких відносин з американськими штатами є надзвичайно важливим. Ми дуже вдячні за вашу особисту позицію як губернатора штату Індіана, всебічну підтримку України та наших людей, які знайшли прихисток у вашому штаті», — зазначив Володимир Зеленський. 

Глава держави додав, що кілька європейських країн уже взяли патронат над українськими регіонами. Зокрема, Данія опікується Миколаївщиною, Німеччина — Чернігівщиною, Чехія — Дніпропетровщиною. За його словами, регіональна спів­праця важлива для розвитку підприємництва, спільного виробництва та відбудови. 

У присутності Президента голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко та губернатор штату Індіана Ерік Холкомб підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо економічної, академічної та культурної співпраці між Житомирською областю та штатом Індіана. 

Документ передбачає розвиток економічних зв’язків та інвестицій, зміцнення торговельних відносин та обмін досвідом у сільському господарстві й високотехнологічному виробництві. 

Меморандум сприятиме посиленню співпраці між закладами освіти та науково-дослідними установами, а також налагодженню взаємодії та прямих контактів між театрами, музеями, творчими об’єднаннями, асоціаціями й фондами Житомирщини та штату Індіана.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі з губернатором штату Індіана Еріком Холкомбом обговорив розвиток міжрегіональної співпраці, зокрема реалізацію Меморандуму про спів­працю між Житомирською областю та штатом Індіана. Денис Шмигаль наголосив, що роль США й американського бізнесу у відновленні українських міст і регіонів дуже вагома. Він запросив зокрема бізнес штату Індіана інвестувати та втілювати проєкти в Україні. Прем’єр-міністр подякував Еріку Холкомбу за його візит і внесок у допомогу нашій державі. Він висловив сподівання, що губернатор сприятиме ухваленню важливих рішень для перемоги України.

Джерела: Офіс Президента
Департамент комунікацій  Секретаріату КМУ



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua